Restauració segura

Els hotelers volen ampliar l'àrea de les terrasses i vetlladors

Plantegen aquest divendres a la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, les seves propostes per reobrir els seus negocis

El sector rebutja l'obligació d'instal·lar als seus locals mampares per evitar la propagació del coronavirus

GRAF9652. MADRID, 17/06/2019.- La vicelacaldesa de Madrid, Begoña Villacís, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este lunes junto al alcalde, José Luis Martínez-Almeida, tras la primera reunión de la Junta de Gobierno del Ayuntamiento. EFE/J.J. Guillén

GRAF9652. MADRID, 17/06/2019.- La vicelacaldesa de Madrid, Begoña Villacís, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este lunes junto al alcalde, José Luis Martínez-Almeida, tras la primera reunión de la Junta de Gobierno del Ayuntamiento. EFE/J.J. Guillén / J.J. Guillén (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Madrid i hotelers de la capital es reuniran aquest divendres per abordar la desescalada i reobertura del sector a la capital després del confinament.

A la taula arriben els hotelers amb diverses propostes i el Govern municipal amb dues idees clares avançades per la vicealcaldessa de la capital, Begoña Villacís, qui ja ha avançat que el període de terrasses s’ampliarà més enllà del mes d’octubre i que es rebaixarà un 25% la taxa de les terrasses i vetlladors.

L’associació Hostelería Madrid reuneix les seves peticions en una bateria de mesures «especials» per a les 19.135 pimes d’hostaleria a fi de suavitzar l’impacte del Covid-19, la majoria relatives a una relaxació de les condicions per establir terrasses i vetlladors.

Entre altres propostes, sol·liciten l’ampliació de la superfície de les terrasses de vetlladors autoritzades per l’Ajuntament per mantenir la seva capacitat «en un possible escenari de mesures de distanciament sanitari entre persones».

Villacís ha assenyalat que el sector s’enfronta a «un dels moments més durs que han conegut», i que «serà un dels sectors més afectats», per la qual cosa no els cobraran pel temps que no han pogut disposar de la terrassa.

Notícies relacionades

Si bé, des dels hotelers de la plaça Mayor de la capital s’ha fet una crida a la prudència i s’ha demanat no «autoimposar» elements no reglats com les mampares, per la qual cosa esperen a conèixer les directrius sanitàries per a la reobertura.