modificació de la norma vigent

Sanitat suprimirà el requisit de nacionalitat per exercir com a metge especialista a Madrid

La Comunitat pretén retenir el talent dels professionals per evitar que marxin a altres regions

madrid-sanidad

madrid-sanidad

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Comunitat de Madrid realitzarà els tràmits per modificar la normativa vigent amb vista que els metges estrangers no comunitaris, que actualment es formen en els hospitals com a especialistes a través del sistema MIR, puguin finalitzar aquesta formació com a personal estatutari en el Servei Madrileny de Salut.

Segons han explicat fonts de la Conselleria de Sanitat, en relació amb la informació avançada per la ‘Cadena Ser’, aquesta modificació normativa s’unirà a l’escomesa per altres autonomies, una possibilitat que permet l’actual marc normatiu.

 Amb això, l’Executiu autonòmic aspira a «optimitzar» la inversió realitzada en la formació d’un  Metge Intern Resident (MIR) que, durant quatre o cinc anys, en funció de l’especialitat, se’ls imparteix i aconseguir, a més, «retenir el talent» d’aquests professionals en els nostres centres sanitaris, «evitant amb aquesta mesura que hagin de marxar de la regió per la seva condició d’extracomunitari».

Servei Madrileny de Salut 

A més, la mesura pretén «pal·liar els problemes» que hi ha en el Servei Madrileny de Salut, com passa a la resta d’Espanya, per a la cobertura d’especialitats mèdiques «deficitàries», o bé en el cas de places de facultatius com, per exemple, pediatres i metges de família en Atenció Primària, ubicades en àrees geogràfiques de «difícil cobertura».

Notícies relacionades

La modificació s’ha de desplegar mitjançant una llei autonòmica, com estableix l’article 57.5 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, que habilita les assemblees legislatives de les comunitats a realitzar-lo. En la legislatura passada ja es van presentar iniciatives en aquest sentit. Així, Podem, a través de l’actual diputada de Más Madrid Mónica García, va registrar una proposició de llei perquè facultatius extracomunitaris formats en el Sistema Nacional de Salut poguessin exercir com a especialistes i optar a processos selectius.