Set sol·licitants d'asil van al Defensor del Poble per denunciar la seva situació a Madrid

Lamenten la situació per a les places de la campanya de fred i la «irresponsabilitat» del Govern central a l'impossibilitar-los l'accés a programes d'acollida

asilo-madrid

asilo-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Famílies, persones migrants i refugiats que esperen una plaça d’acollida a les portes del Samur Social o que «sobreviuen» a les places de campanya de fred de l’Ajuntament de Madrid es reuneixen amb el Defensor del Poble, Francisco Fernández Marugán, per traslladar-li la seva situació i presentar queixes, ha informat el Consistori en un comunicat, segons la Xarxa Solidària d’Acollida.

A la reunió hi assistiran set persones sol·licitadores d’asil, en representació d’un grup de més de 40, que s’organitzen en una xarxa de recolzament mutu perquè «cap persona hagi de dormir al carrer». En el mateix acte, presentaran una queixa conjunta davant del Defensor on denunciaran el «lamentable» estat de les places de campanya de fred habilitades per l’Ajuntament de Madrid. També es denunciarà «la irresponsabilitat del Govern central a impossibilitar-los l’accés als programes d’acollida que tenen de dret per la seva condició de sol·licitants de protecció internacional».

Notícies relacionades

«Ja són mesos de lluita dels veïns i associacions, i de les mateixes persones afectades, que dormien al ras, a les portes del Samur Social, per exigir a les Administracions treballin en conjunt per oferir una solució d’acollida real i digna per a totes, s’ha queixat l’associació.

«La situació no és nova i la resposta sempre és la mateixa, el Ministeri d’Inclusió, Assumptes Socials i Migracions i l’Ajuntament de Madrid es llancen culpes un a l’altre, estigmatitzen les persones sol·licitadores suggerint que estan desbordats, però no es plantegen seriosament millorar el raquític sistema d’acollida de l’Estat espanyol», argumenta. Es tracta de la primera vegada que el Defensor del Poble en persona rebrà les persones sol·licitadores. Per això, la Xarxa Solidària d’Acollida ha assenyalat que estarà «acompanyant aquestes persones».