INICIATIVA MUNICIPAL

Madrid ofereix al Govern set espais per allotjar 1.350 demandants d'asil i refugi

Moratalaz, Cercedilla, la Casa de Campo, Fuencarral-El Pardo i el districte de Latina són els llocs proposats

11111111111

11111111111

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Madrid ha ofert al Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social set ubicacions que sumen 1.350 places perquè el Govern de Pedro Sánchez aculli famílies de refugiats i freni així una «crisi» que ha obligat menors a dormir a les portes del Samur Social.

El delegat de Famílies, Igualtat i Benestar Social de la capital, Pepe Aniorte (Cs), ja ha traslladat l’oferta d’aquests set espais, sis dels quals localitzats a la capital-tres antigues escoles pertanyents a la Comunitat de Madrid i tres pavellons- i el setè, un centre de vacances, a Cercedilla però propietat de la capital.

«Des d’aquesta tarda el Ministeri té els set centres a la seva completa disposició, hi ha centres que és més fàcil poder muntar-los, com el de Cercedilla que poden dormir aquesta mateixa nit i hi ha altres centres que requereixen una sèrie de dies», ha assenyalat Aniorte davant dels periodistes.

En concret, s’han ofert tres antigues escoles a Moratalaz -carrer Encomienda de Palacios-, Llatina -calli Rafael Finat- i Fuencarral-El Pardo (carrer Pico Balatius), tres pavellons de la Casa de Camp (Segòvia, Astúries, Creu Roja III) i el centre de vacances Residencia Nuestra Señora de la Paloma en Cercecilla, on es fan campaments a l’estiu.

Dignes, adaptables i infantils

El consistori madrileny ha escollit aquestes set ubicacions buscant que complissin tres objectius: que siguin espais dignes per a famílies, la rapidesa en la seva adaptació i que comptin amb espais de lleure per alsnens. 

El Ministeri «decidirà quina d’aquestes agafa», ha afegit el regidor de Ciutadans, que entén que el Govern de Sánchez «n’agafarà algunes, podrà intentar totes o gairebé totes aprofitar-les» i espera que els condicionin com més aviat millor.

Notícies relacionades

El Govern i l’Ajuntament van pactar la creació de centres d’emergència que gestionarà l’Executiu de Sánchez en una reunió mantinguda dimarts passat.

L’any passat van arribar 20.700 sol·licitants d’asil a la Comunitat de Madrid i fins al setembre ja ho han fet 35.000, i per això el consistori espera que la xifra arribi als 41.000 al finalitzar el 2019.