lluita contra la violència masclista

El PSOE demana la reprovació d'Ortega Smith per la seva «falta de respecte a les víctimes de la violència de gènere»

Presenten una moció d'urgència en què busquen que el ple insti Vox a reconduir el seu comportament en actes institucionals

ortega-smith

ortega-smith / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts

El Grup Municipal Socialista, amb Pepu Hernández al capdavant, ha presentat aquest dimarts una moció d’urgència per demanar la reprovació del portaveu de Vox a l’ajuntament, Javier Ortega Smith. Ho fan «per la seva falta de respecte a les víctimes de la violència de gènere i pels seus reiterats boicots a cada acte violència de gènere que ha organitzat l’ajuntament en el seu record».

Busca amb la moció d’urgència, a debatre demà, que el ple insti Vox a «reconduir el seu comportament en els actes institucionals mantenint una actitud de respecte a les víctimes de la violència de gènere i als drets de les dones».

Resposta de Cs

El portaveu de Ciutadans a l’assemblea de Madrid, César Zafra, ha criticatl’actitud del portaveu de Vox a l’Ajuntament de Madrid, Ortega Smith, el dia contra la violència de gènere en l’acte del consistori en què es va enfrontar amb una víctima de violència de gènere i creu que «el que té d’alt ho té de covard». Nombroses dones que assistien a l’acte en commemoració del Dia contra la Violència de Gènere van abandonar la sala d’actes de Cibeles durant el discurs d’Ortega Smith, que va cridar a «trencar el silenci negacionista».

En roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, Zafra ha ressaltat que ahir va ser un dia «important per a tothom» per reivindicar la lluita contra la violència contra la dona» i ha criticat que «girar l’esquena a les víctimes de violència de gènere és de ser molt covard». «No s’ha de permetre que tinguem aquest tipus de discussions, que es facin aquest tipus de declaracions a les víctimes, cal recolzar-les i mostrar tots aquesta unió. I Smith va demostrar que tot el que té d’alt ho té de covard. Si no reflexiona, que no destorbin a l’hora de lluitar contra aquesta xacra», ha llançat.

Creu que es tracta d’un tema «molt sensible» per pensar que «en els extrems» hi ha la solució de la violència masclista. Al seu parer, això se soluciona quan entre tots s’adonin que cal aportar solucions i no seguir en aquesta baralla per part dels extrems. Finalment, ha recordat que en aquesta legislatura han aconseguit que es posi en marxa el centre de crisi 24 hores que atengui les dones víctimes de violència sexual.

Notícies relacionades

En aquesta línia, el portaveu del PP, Alfonso Serrano, ha demanat un «mínim de respecte» per a les víctimes i ha reiterat que no combreguen amb batalles d’«homes contra dones i que els homes no són maltractadors pel fet de ser homes com una part de l’esquerra diu». «És una qüestió que ens afecta a tots, no és ni d’esquerra ni de dretes», ha conclòs.