02 d’abr 2020

Anar al contingut

no subscriurà l'acord

Vox es desmarca del pacte contra la violència masclista a Madrid

El partit ultradretà afirma que és «culpabilització prèvia de part de la societat»

Europa Press

Vox es desmarca del pacte contra la violència masclista a Madrid

OLIVIER HOSLET

El Grup Municipal de Vox a Madrid ha anunciat que no subscriurà el pacte municipal contra la violència masclista perquè suposa «la culpabilització prèvia d’una part de la societat».

El delegat de Famílies, Igualtat i Benestar Social, Pepe Aniorte, s’està reunint aquests dies amb tots els grups polítics amb presència a l’Ajuntament de Madrid per arribar a aquest acord comú en contra de la violència de gènere.

Els seus arguments

El grup capitanejat per Javier Ortega Smith ha mostrat el seu rebuig de l’acord, que suposa una rèplica del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, «subscrit per tots els partits polítics a excepció de Vox», recorden en un fil de Twitter. Ja van avançar que no firmarien aquest acord programàtic a l’ajuntament, perquè «representa la culpabilització prèvia d’una part de la societat».

Afegeixen que el pacte «relega a l’oblit la violència exercida sobre homes, ancians i menors presentant una bateria de mesures pensades exclusivament per a la violència exercida contra la dona».

Entre els arguments que dona Vox per al ‘no’ hi ha la inclusió de mesures que «clarament suggereixen la intervenció de ‘lobbies’ de gènere perpetuant un negoci sustentat sobre la xacra de la violència».

La seva resposta passa per «un gran pacte contra la violència Intrafamiliar» que «protegeixi tots els madrilenys per igual, que no victimitzi ni culpabilitzi cap ciutadà discriminant per raó de sexe o edat, tal com marca la Constitució».

Fonts de Famílies, Igualtat i Benestar Social han confirmat a Europa Press que Vox ha cancel·lat la reunió que avui tenia prevista amb Aniorte, equip de Govern que intentarà tornar a agendar-la. Des de l’àrea destaquen que és important «fer tot el possible per assolir un consens en una matèria tan sensible».