més visitants de sud-amèrica

Madrid rep gairebé 5,7 milions de turistes fins al setembre

Catalunya és la primera destinació principal amb 15,6 milions de visitants

La despesa mitjana dels forans s'incrementa un 3% respecte a l'any passat

GRAF3170. MADRID, 12/07/2019.- Turistas en la Plaza Mayor de la capital de España. La caída de los precios de la energía ha contribuido a moderar la inflación en junio, que al situarse en el 0,4 % anual marca la tasa más baja desde septiembre de 2016, según ha confirmado este viernes el Instituto Nacional de Estadística (INE). Impulsó al alza el IPC la evolución del ocio y la cultura, cuyos precios bajaron un 0,4 %, ocho décimas menos que en mayo, por el encarecimiento de los paquetes turísticos en coincidencia con la campaña veraniega.- EFE/JJ Guillén

GRAF3170. MADRID, 12/07/2019.- Turistas en la Plaza Mayor de la capital de España. La caída de los precios de la energía ha contribuido a moderar la inflación en junio, que al situarse en el 0,4 % anual marca la tasa más baja desde septiembre de 2016, según ha confirmado este viernes el Instituto Nacional de Estadística (INE). Impulsó al alza el IPC la evolución del ocio y la cultura, cuyos precios bajaron un 0,4 %, ocho décimas menos que en mayo, por el encarecimiento de los paquetes turísticos en coincidencia con la campaña veraniega.- EFE/JJ Guillén / JJ Guillén (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Comunitat de Madrid va rebre gairebé 5,7 milions de turistes internacionals fins al setembre d’aquest any, el que suposa un augment del 7,4% respecte al mateix període de l’any passat, segons les dades provisionals de l’Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) elaborada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A més, els visitants forans van efectuar una despesa valorada en 7.784 milions d’euros, la qual cosa implica un augment del 13,6% en relació amb els nou primers mesos del 2018. Respecte al mes de setembre, Madrid va comptabilitzar un total de 669.208 turistes estrangers, cosa que equival a una caiguda del 4% en relació amb l’any passat. El principal mercat emissor van ser visitants procedents de Sud-amèrica.

Fins al setembre, la despesa dels turistes internacionals en els seus viatges a Espanya va arribar als 73.830 milions d’euros, amb un increment del 3% respecte al mateix període del 2018. El setembre, mes en què va esclatar la crisi del turoperador britànic Thomas Cook, van visitar Espanya 8,9 milions de turistes internacionals, un 0,2% menys que el mateix mes de l’any passat, que van efectuar una despesa de 9.706 milions d’euros, un 1,7%.

Despesa mitjana del turista

La despesa mitjana per turista el novè mes de l’any va ser de 1.089 euros, amb un repunt anual de l’1,9%, mentre que la despesa mitjana diària va créixer un 2,8%, fins als 151 euros. Del gener al setembre, el Regne Unit, amb 14,8 milions de turistes, es va mantenir com el primer mercat emissor, amb un 1,6% menys de visitants respecte al mateix període del 2018. El va seguir França, amb 9,1 milions de turistes i un descens del 2,4% i Alemanya, amb 9 milions de visitants, un 1% menys.

Notícies relacionades

Catalunya és la primera destinació principal dels turistes estrangers arribats a Espanya, amb 15,6 milions de visitants, un 0,6% més que en els nou primers mesos del 2018. A continuació figuren les Balears, amb 12,1 milions (-0,4%) i Andalusia, amb més de 9,7 milions de turistes (+3,4%).