no és viable al superar edificabilitat

El projecte del Museu d'Ángel Nieto a Madrid, lluny de construir-se

La idea va sorgir en el mandat de Manuela Carmena, que havia manifestat el seu compromís ferm

L'Ajuntament de Madrid afirma que no es van iniciar els tràmits per cedir la parcel·la municipal

angel-nieto

angel-nieto

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El projecte per construir el Museu d’Ángel Nieto –presentat en el mandat anterior com el ‘Guggenheim’ de Vallecas– està lluny de ser una realitat. Aquest projecte «no és viable» al superarl’edificabilitat i no adequar-se els usos al terreny on estaria assentat.

Així ho han indicat fonts de l’àrea de Desenvolupament Urbà, que han afegit que «ni tan sols s’han iniciat els tràmits per cedir la parcel·la municipal» on estaria ubicat el museu, que allotjaria un centre clínic per a lesionats en accidents de moto. La parcel·la on es va anunciar el museu és de titularitat municipal. Per tant, per a qualsevol actuació sobre aquesta és necessària la prèvia cessió del dret de superfície. Però per a això s’ha de licitar aquesta parcel·la a través del corresponent concurs públic i «això encara no s’ha portat a terme».

En aquest sentit, precisen que hi ha una consulta del mes de febrer sense contestar que requeria sobre els diferents usos del museu. «L’ha respost l’actual corporació», han assenyalat. Així, expliquen que «l’ús qualificat del terreny és el de dotacional d’equipament bàsic», per tant els usos que es poden implantar són els recollits en la categoria de cultural nivell bàsic. No obstant, poden implantar-se «altres usos compatibles».

Homenatge a Nieto

Per la seva part, fonts de Més Madrid asseguren que la fundació Ángel Nieto es va comprometre a refer el projecte en aquests punts, i que ja es va elevar aquest nou projecte a Urbanisme, una cosa que nega el nou govern municipal. Nieto va morir l’agost del 2017 als 70 anys dies després de quedar en coma induït després de tenir un accident quan anava en el seu quad. Després de la seva mort, els districtes de Puente i Vila de Vallecas van retre homenatge al pilot, onejant les banderes a mig pal durant tres dies. 

Notícies relacionades

L’exalcaldessa Manuela Carmena va manifestar en diverses ocasions el seu compromís ferm amb aquest museu després del tancament el 2013 de l’anterior mausoleu dedicat a Nieto, al districte d’Arganzuela. Aquest edifici municipal va estar sense ús des de llavors perquè s’erigia sobre una parcel·la que formava part de l’Àrea de Planejament Específic (APE) anomenada ’Méndez Álvaro c/v Meneses’.