impostos 2020

L'Ajuntament de Madrid rebaixa els impostos de l'IBI, la plusvàlua i la taxa de residus

José Martínez-Almeida compleix una de les seves promeses durant la campanya

ayuntamiento-madrid

ayuntamiento-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Junta de Govern de la ciutat de Madrid dona aquest dijous llum verda al projected’ordenances fiscals 2020, que contemplen una baixada d’impostos i taxes en IBI, plusvàlua i taxa de residus. D’aquesta manera, es dona compliment a una de les promeses més repetides per l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, durant la campanya, que és la rebaixa d’impostos als madrilenys.

Entre les rebaixes, han informat fonts municipals, destaca el tipus de gravamen general del’impost sobre béns immobles (IBI) del 0,510% actual al 0,483%. Es tracta d’una rebaixa del tipus general del 5,39%. D’aquesta manera, el 2020 comença la rebaixa d’aquest tipus impositiu amb l’objectiu d’assolir el 0,4% fixat en l’acord de govern al llarg de la legislatura. 

Les famílies nombroses veuran incrementar els beneficis fiscals en 2,91 milions, establint més progressivitat en aquelles vivendes habituals amb menys valor cadastral, i si es tracta de famílies nombroses de categoria especial. D’aquesta manera, la bonificació s’estén a la totalitat de famílies nombroses de Madrid.

Plusvàlua i taxa de residus 

S’aprovarà així mateix un increment en la bonificació de la plusvàlua per mortis-causa de la vivenda habitual i del local del negoci familiar en tots els trams de valor cadastral, a la qual podran acollir-se ascendents, descendents i cònjuges.

El projecte d’ordenances contempla una reducció en la quota de la taxa per la prestació del servei de gestió de residus urbans d’activitats quan afecti immobles desocupats en els quals no es realitzi cap activitat econòmica. D’altra banda, s’ha donat llum verda a una reducció del 70% per inici d’activitat en aquesta mateixa taxa, durant els dos primers períodes impositius.

Notícies relacionades

En aquest sentit, s’ha decidit prorrogar les bonificacions en l’impost sobre activitats econòmiques per inici d’activitat i per creació d’ocupació. Aquest impost ja està exempt durant els dos primers períodes impositius, per la qual cosa el projecte contempla prorrogar la bonificació del 50% durant els períodes impositius tercer i quart. De la mateixa manera, es prorroga la bonificació de fins al 50% en la quota, per creació d’ocupació indefinit.