trenquen la reglamentació

Una inspecció de l'Ajuntament de Madrid revela que els patinets elèctrics incompleixen la normativa

El Consistori reivindica que no es pot sobrepassar el nombre de patinets establerts

La Direcció General de Gestió i Vigilància de la Circulació afirma que es faran més inspeccions sistemàtiques

patinete-electrico-madrid

patinete-electrico-madrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Ajuntament de Madrid ha constatat mitjançant les inspeccions fetes que les 16 empreses de patinets elèctrics que operen a Madrid no compleixen els termes del’autorització concedida per desplegar la seva activitat i intensificarà el seu seguimentper comprovar si prenen mesures per ajustar-se a la normativa.

Segons han explicat fonts municipals, en relació amb la informació avançada pel diari ‘La Razón’, el consistori va mantenir dijous passat una reunió amb els operadors d’aquests vehicles. En aquesta trobada, la Direcció General de Gestió i Vigilància de la Circulació, dependent de l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat que dirigeix el delegat Borja Carabante, els va informar que, després de fer inspeccions puntuals a totes, el resultat obtingut havia sigut que cap d’elles complia amb l’autorització.

També se’ls va transmetre que, com a conseqüència d’aquesta situació, la Corporació faria inspeccions sistemàtiques i de seguiment intensiu des de divendres passat 18 i, en cas de continuar detectant incompliments, es procediria a retirar les autoritzacions.

Queixes ciutadanes 

Les mateixes fonts recorden que les inspeccions són realitzades pel personal de la Direcció General de Sostenibilitat i Control Ambiental mitjançant controls que es duen a terme ben a peu de carrer o a través de l’accés a les plataformes dels patinets per saber on estan ubicats els vehicles. En la cita del passat 17 d’octubre, es va comunicar a les empreses de patinets que tenien de termini fins al dia 15 de novembre perquè enviïn aquells comentaris i documentació que considerin interessant a fi de millorar el model d’autorització existent. 

A part, l’Ajuntament inclourà en les autoritzacions l’obligatorietat que les empreses mantinguin aparcats a la calçada els patinets. Aquesta condició s’incorporarà a partir que es modifiqui l’ordenança de mobilitat de l’Ajuntament de Madrid que regirà l’Estratègia de Sostenibilitat Ambiental Madrid 360.

Requisits de l’ajuntament

Notícies relacionades

Actualment, dels Suggeriments i Reclamacions que arriben a la Direcció General, més del 80% corresponen a queixes dels ciutadans per l’ús de patinets i bicicletes per les voreres (fonamentalment de patinets) i de patinets i bicicletes mal aparcats. Els requisits planificats per l’Ajuntament per a les empreses de patinets recullen que aquestes no poden sobrepassar el nombre d’aparells establerts. També es fixa l’obligació d’ubicar-los per diferents barris perquè «no hi hagi zones saturades» com Centro i de desplegar-los per tots els llocs establerts en la seva autorització.

A més, els patinets no es poden agafar en llocs on no es poden utilitzar, com per exemple al voltant d’El Retiro, ja que cap de les vies que envolta aquest parc permet l’ús ja que cap és de velocitat de 30 quilòmetres per hora. Les inspeccions han revelat que cap de les empreses compleix aquesta condició.