política pressupostària

Almeida admet que l'Ajuntament de Madrid no complirà la regla de despesa

La delegada d'Hisenda i Personal atribueix la situació als comptes que van heretar de l'anterior govern

GRAF4923. MURCIA, 22/10/2019.- El alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, durante su intervención en un encuentro informativo celebrado este martes en Murcia. EFE/Marcial Guillén

GRAF4923. MURCIA, 22/10/2019.- El alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, durante su intervención en un encuentro informativo celebrado este martes en Murcia. EFE/Marcial Guillén / Marcial Guillén (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Govern de José Luis Martínez-Almeida ha admès aquest dilluns que no aconseguirà complir la regla de despesa el 2019, segons ha sostingut la delegada d’Hisenda i Personal Engracia Higaldo (PP), una situació que atribueix als comptes que van heretar de l’anterior Govern de Manuela Carmena. En el segon trimestre de l’any la regla de despesa s’incomplia en 355 milions d’euros a la capital i tot i que aquesta quantia es reduirà no es podrà complir amb el Ministeri d’Hisenda.

«Per molt esforç que fem, aquesta quantia la reduirem, però evidentment no es pot portar a compliment», ha assenyalat la consellera d’Hisenda, que ha agregat a més que fins al 90% de la despesa el 2020 està ja compromesa per «la rigidesa» dels contractes.  «No ho tenim fàcil aquest any, venim d’un Govern amb una política pressupostària absolutament diferent de la nostra», ha remarcat Hidalgo, que ha assenyalat a més als acords de personal firmats en els últims mesos del mandat que comportarà un desemborsament de 100 milions d’euros el 2020.

Capacitat de despesa 

Notícies relacionades

A més, el regidor del PP li ha dit a la de Vox Arantza Cabello, que compten amb «la seva col·laboració per aprovar uns pressupostos que beneficiïn els madrilenys», després que aquesta regidora hagi avisat amb la pròrroga pressupostària si no aconsegueixen baixada fiscal o acabar amb subvencions nominatives de «caràcter ideològic».

Cabello ha defensat que es poden abaixar els impostos perquè hi ha ingressos per sobre del pressupostat tot i que Hidalgo li ha dit que no es pot modificar la normativa per la regla de despesa. La formació d’extrema dreta defensa que els madrilenys tinguin més capacitat de despesa davant del panorama dantesc que augura deixarà el Govern de Pedro Sánchez per negar «la crisi que està veient que es produirà».