'El violador de l'ascensor' confessa: «Em considero culpable»

Pedro Luis Gallego s'enfronta a una petició fiscal de 96 anys de presó per aquests dues violacions i dos atacs frustrats més

violador

violador

4
Es llegeix en minuts
Europa Press

Pedro Luis Gallego, conegut com ‘el violador de l’ascensor’, ha confessat per primera vegada des que se’l va detenir que va violar dues noies i en va intentar agredir sexualment dues més entre el desembre del 2016 i l’abril del 2017, fets que es van produir tres anys després d’abandonar la presó després de la derogació de la Doctrina Parot. «Em considero culpable», ha afirmat rotundament aquest dijous després de ser preguntat pel tribunal sobre els fets relatats en els escrits d’acusació. L’Audiència Provincial de Madrid ha començat el judici contra Gallego per la violació de dues dones i l’intent frustrat de dues més que van aconseguir fugir del seu capturador als voltants de l’Hospital de La Paz.

L’acusat, que és a la presó des del 16 de juny del 2017, s’enfronta a una petició fiscal de 96 anysEl juliol passat, es va intentar suïcidar a la seva cel·la al centre penitenciari de Herrera de la Mancha (Ciudad Real).

Gallego ha arribat a les 09.39 en un furgó de la Guàrdia Civil i n’ha sortit amb el rostre ocult amb una gorra i unes ulleres de sol. El seu recorregut pel passadís ha deixat veure el rostre visiblement deteriorat i demacrat de l’acusat, que no ha volgut desprendre’s d’unes grans ulleres de sol que oculten part de la seva cara.

A la seva arribada, l’advocada que representa l’associació Clara Campoamor en nom de diverses víctimes, ha remarcat que hi ha proves sòlides que podrien sustentar una condemna referint-se al posicionament telefònic, proves de l’ADN, empremtes i rastre de fibres.

A petició de les parts, la Secció Sisena ha acordat que les testificals de les víctimes siguin a porta tancada i s’ha renunciat a part de la prova després del reconeixement dels fets. Aquest reconeixement suposarà una reducció de pena a imposar en la sentència.

Ampli historial delictiu

L’acusat compta amb un ampli historial delictiu ja que havia sigut condemnat anteriorment per dos delictes d’assassinat i alguns de violació. En aquesta ocasió, el fiscal l’acusa de dos delictes de detenció il·legal, dos delictes d’agressió sexual continuada, dos delictes de lesions i delicte de robatori amb violència.

El juny del 2017, va ser detingut acusat de noves agressions sexuals després de ser excarcerat el 2013 al complir part de la condemna per l’assassinat de la menor Leticia Lebrato i 18 delictes més per agressió sexual.

Detenció de Pedro Luis Gallego / {periodico}

Segrest amb pistola

El seu ‘modus operandi’ era segrestar a punta de pistola les seves víctimes en una zona pròxima a l’Hospital de La Paz. Després, se les emportava a Segòvia per agredir-les sexualment i les tornava al lloc del rapte en cotxe.

Pedro Luis Gallego era un violador en sèrie excarcerat el novembre del 2013 després de materialitzar-se la derogació de la ‘doctrina Parot’ –que va reduir el temps a presó amb caràcter retroactiu– sobre les seves actuacions entre els anys 70 i 90. Gallego no havia sigut vigilat per la Policia des del seu excarcerament.

La primera acció delictiva que la fiscalia imputa ara a l’acusat es va produir el 16 de desembre del 2016 cap a les 23.35 hores. Va ser llavors quan va abordar «sobtadament» en un carrer situat a la zona nord de Madrid amb una pistola intimidatòria una noia de 17 anys d’edat. Diversos vianants van impedir que s’emportés la noia, que només va resultar ferida lleu en un genoll.

Lligada amb brides

Dos mesos després, el 19 de febrer del 2017, Pedro Luis Gallego Fernández va acudir cap a les 00.00 hores a un altre carrer també situat a la zona nord de Madrid on, després d’encanonar una noia amb una pistola, la va portar fins al seu cotxe, «li va tapar els ulls amb una gorra, la va lligar les mans a l’esquena amb brides i la va tombar al terra dels seients posteriors del vehicle».

A continuació, la va portar fins a un domicili situat a Segòvia «on, lligada de mans i impedida de tota visió, va haver de suportar que el processat l’agredís sexualment en cinc ocasions». Cap a les 14.30 hores de l’endemà va deixar la víctima en un carrer de Madrid «previ rentat del cos per evitar deixar vestigis».

La víctima, a qui li va sostreure el telèfon mòbil, auriculars i 50 euros, va perdre el curs que estava estudiant, ja que va estar sotmesa a tractament psicològic per aquests fets.

El tercer fet delictiu es refereix a uns fets ocorreguts cap a les 1.40 hores del 2 d’abril del 2017, quan va abordar en ple carrer una altra noia a qui va exigir per força que s’introduís al cotxe, «arribant a empentes a posar-la dins del vehicle». La víctima va aconseguir fugir del lloc.

A punta de pistola

L’última acció delictiva va ocórrer cap a les 22.45 hores del 14 d’abril del 2017 també en un carrer de Madrid quan el processat va abordar una altra dona a qui, després de col·locar-li una pistola al cap, la va introduir «a empentes» en un cotxe.

«Després de donar-li lleus cops, li va posar una brida i una cinta de pintor a les mans i, després de tapar-li els ulls la va asseure al seient del copilot i la va portar fins a la gasolinera», on la va obligar a mantenir una relació sexual completa».

Notícies relacionades

A continuació, l’acusat va portar la dona fins a Segòvia, on durant més de sis hores la va estar forçant sexualment. A trenc d’alba la va rentar, la va portar novament a Madrid i la va abandonar al carrer.