02 d’abr 2020

Anar al contingut

ara a Ferraz

Troben més restes arqueològiques a la plaça d'Espanya

Les excavacions duraran tres mesos

Europa Press

Troben més restes arqueològiques a la plaça d'Espanya

Les obres de plaça d’Espanya han trobat de nou restes arqueològiques, aquesta vegada a la zona de Ferraz, alhora que la Direcció General de Patrimoni de la Comunitat de Madrid ja ha aprovat el pla d’excavacions presentat per l’Àrea d’Obres i Equipaments per a les restes trobades a Bailèn, que serà de tres mesos. 

Així ho ha indicat la portaveu del govern municipal, Inmaculada Sanz, en roda de premsa posterior a la Junta de Govern. L’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, ja va avisar de la possibilitat que aquestes troballes retardessin les obres i contribuïssin a augmentar el pressupost de les tasques.

Sanz ha atribuït aquesta reorganització del calendari a la falta d’expedient arqueològic per part del mandat de Manuela Carmena. «Ara es valorarà què s’ha trobat i les possibles afeccions als terminis. A Bailèn es van trobar les cavallerisses reals de Felip II, i en el cas de Ferraz podria ser un mur de finals del segle XVIII», ha indicat.

Tal com ha avançat ‘ABC’, el permís de la Direcció General de Patrimoni inclou la utilització de maquinària només per a l’eliminació de l’asfalt i els «nivells arqueològicament estèrils», mentre que la resta de treballs s’hauran de dur a terme per mitjans manuals. «Som un govern compromès amb preservar el nostre patrimoni. Intentarem fer l’obra en el menor temps possible», ha indicat.

Temes: Madrid