GOVERN AYUSO

Lasquetty, Carballedo i Ossorio, nous consellers de la Comunitat de Madrid

Seran els pròxims responsables d'Hisenda, Presidència i Educació, respectivament, de l'Executiu bicolor

osorio

osorio

2
Es llegeix en minuts
EFE

Javier Fernández-Lasquetty, María Eugenia Carballedo i Enrique Ossorio seran els pròxims consellers d’Hisenda, Presidència i Educació, respectivament, del Govern de coalició format pel PP i Ciutadans a la Comunitat de Madrid, han indicat a Efe fonts del PP.

L’exconseller de Sanitat Javier Fernández-Lasquetty, que va dimitir fa cinc anys després que la justícia tombés el seu pla de privatització sanitària, deixarà l’equip del líder del PP, Pablo Casado, per tornar a l’Executiu de la Comunitat de Madrid.

Durant els últims vuit mesos, Fernández-Lasquetty ha sigut cap de gabinet del president del PP, Pablo Casado, després d’una etapa en el sector privat en què ha sigut vicerector de la Universitat Francisco Marroquin de Guatemala.

Molt pròxim a Esperanza Aguirre i José María Aznar, va ser secretari general de la fundació Faes de l’expresident del Govern. A la Comunitat de Madrid, va ser conseller de Sanitat (2010-2014) i conseller d’Immigració (2007-2010).

Consellera de Presidència 

D’altra banda, María Eugenia Carballedo, que en la present legislatura és secretària primera de la Mesa de l’Assemblea de Madrid, serà la pròxima consellera de Presidència. Llicenciada en Dret per la Universitat Complutense, va accedir al Congrés dels Diputats el 2008 en substitució d’Eduardo Zaplana.

Des del 2011 és diputada en l’Assemblea i el 2014 va ser nomenada viceconsellera de Treball pel llavors president regional, Ignacio González. També ha sigut assessora del Ministeri de Justícia (2001-2002) i del d’Interior (2002-2004).

El fins ara portaveu del PP en l’Assemblea, Enrique Ossorio, serà el pròxim conseller d’Educació del Govern de coalició del PP i Ciutadans a la Comunitat de Madrid, presidit per Isabel Díaz Ayuso.

Ossorio, nascut el 1959, és llicenciat en Dret pelCEU-San Pablo (Universitat Complutense) i funcionari per oposició del Cos Tècnic d’Administració de la Seguretat Social.

Portaveu del PP

Amb una llarga carrera en l’Administració pública i en la política, des del 2015 és portaveu del PP i diputat en l’Assemblea de Madrid. A la Comunitat de Madrid, va ser conseller d’Economia i Hisenda (2012-2015) i durant 10 anys va ser viceconseller d’Hisenda i viceconseller d’Economia.

En l’Administració central, va ser secretari general de Coordinació Financera amb les comunitats autònomes i amb les entitats locals en el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques (2011-2012) i director adjunt del Departament d’Organització, Planificació i Relacions Institucionals de l’Agència Estatal d’Administració Tributària (1998-2000).

Notícies relacionades

El PP tindrà set conselleries en el Govern de coalició i Ciutadans gestionarà sis conselleries, inclosa la Vicepresidència i la Representació de l’Executiu.

Ciutadans ja ha donat a conèixer els noms dels qui dirigiran les seves sis carteres i el PP n’ha avançat quatre