PRESA DE POSSESSIÓ

Gabilondo demana a Ayuso no convertir Madrid en un «bastió» contra el Govern central

El portaveu socialista insta la flamant presidenta a no aplicar un «supremacisme de segon nivell» sobre altres autonomies

GRAF8867. MADRID, 26/05/2019.- El candidato del PSOE a la Comunidad de Madrid, Ángel Gabilondo, a su llegada al Círculo de Bellas Artes de Madrid desde donde seguirá los resultados electorales de los comicios europeos, municipales y autonómicos. EFE/Paolo Aguilar

GRAF8867. MADRID, 26/05/2019.- El candidato del PSOE a la Comunidad de Madrid, Ángel Gabilondo, a su llegada al Círculo de Bellas Artes de Madrid desde donde seguirá los resultados electorales de los comicios europeos, municipales y autonómicos. EFE/Paolo Aguilar / Paolo Aguilar (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE

El portaveu del PSOE en l’Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, ha reclamat aquest dilluns a la nova presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, que no converteixi Madrid en un “bastió” contra el Govern central i que tampoc apliqui un “supremacisme de segon nivell” sobre les altres autonomies.

En declaracions abans de participar en la presa de possessió d’Ayuso, Gabilondo ha dit que estarà “preocupat” per la “línia bastant conservadora” del nou Executiu que ha instat a no fer “un Madrid abstret creient que és superior”, pensat que és la millor comunitat i “desconsiderant” les altres.

Sobre els nous consellers del Govern autonòmic ha lamentat que no li semblen persones “gaire progressistes” ni que “hagin de fer un canvi” en la Comunitat.

En tot cas, des del respecte institucional els ha desitjat que els vagi el millor possible perquè “tenen moltes dificultats” al formar part d’un Govern on “Vox és present”, i no deixarà que facin qualsevol cosa, per això des del PSOE estan “preocupats”, ha incidit Gabilondo.

Felicitació a Ayuso

Notícies relacionades

El portaveu del PSOE-M ha felicitat Ayuso per la seva elecció i ha demanat que es dediqui a afrontar i resoldre els problemes de la ciutadania, i buscar els acords per aconseguir-ho, a més de “solidaritat, col·laboració i respecte institucional”.

Gabilondo també ha considerat que “cal treballar perquè no hi hagi noves eleccions generals”, perquè la ciutadania ha votat “a favor dels acords” i s’han de buscar. En aquest sentit, ha defensat acords “de progrés” però ha advertit que cap parit pot mostrar-se “indiferent” i tots han de col·laborar perquè no hi hagi repetició electoral.