PRESA DE POSSESSIÓ

Ayuso promet "transparència en la gestió, eficàcia i austeritat en la despesa pública»

Cs tanca la seva quota amb l'elecció d'Eduardo Sicilia com a conseller d'Universitats de la Comunitat de Madrid

jmdiaz49489355 madrid 19 08 2019  pol tica   investidura de isabel d az ayu190819123754

jmdiaz49489355 madrid 19 08 2019 pol tica investidura de isabel d az ayu190819123754 / JOSE LUIS ROCA

3
Es llegeix en minuts
Agencias

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha promès aquest migdia el càrrec comprometent-se a governar dins "de la transparència en la gestió, l’eficàcia  i l’austeritat  en la despesa dels diners públics, i a saber representar amb dignitat la Comunitat de Madrid".

Després que el president de l’Assemblea de Madrid, Juan Trinidad, ha llegit el nomenament d’Ayuso com a presidenta al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), la presidenta ha promès guardar i fer guardar la Constitució i ha traslladat als presents la seva "emoció personal" i la "consciència de la responsabilitat" que a partir d’ara deté, "la sensació que a partir d’ara està obligada, únicament, a mirar cap endavant".

"Aquests dies passats he tingut l’oportunitat de resumir davant de l’Assemblea les línies generals del meu projecte de govern que, per primera vegada, la presidenta de la Comunitat només podrà realitzar en un govern de coalició, amb Ciutadans, i comptant a més amb els acords parlamentaris que aconseguim amb Vox. És un projecte polític que, no em canso de repetir, es basa en la llibertat, la baixada d’impostos i l’eficàcia en els serveis públics", ha afegit.

Candidata sorpresa

La nova presidenta de la Comunitat de Madrid ha recordat que el mes de gener passatva rebre amb sorpresa la notícia de la seva candidatura a la presidència de la Comunitat de boca del president del seu partit, Pablo Casado. "Em va dir, textualment: ‘Seràs la futura presidenta de la Comunitat de Madrid’. Jo no sé, Pablo, si estaves gaire segur del que deies; jo, sí. Avui, gràcies a tu, a la feina d’un gran equip i a la decisió a les urnes dels madrilenys, després d’haver trobat el consens amb diferents partits diferents, ens trobem amb l’obligació de fer les coses bé", ha manifestat.

Ayuso ha promès fer les coses bé. "Fer les coses bé significa estar atenta més al que et diuen que a què dius; reconèixer permanentment que no és tan fàcil tenir raó, i governar per a tothom, no només per a una part. Fer les coses bé és una frase senzilla que per al governant tanca l’esclavitud de no permetre’s ni un sol error, de multiplicar l’exigència personal i, em temo, de no quedar mai satisfeta per bons que semblin els resultats. I aquest és el compromís que assumeixo: l’obligació de fer les coses bé governant per a tots els madrilenys", ha ampliat.

La nova titular del Govern regional ha reconegut que per a això necessitarà ajuda perquè "sempre hi haurà algú més assenyat, amb millor visió, amb cintura, amb capacitat d’acord, o amb més imaginació; ho accepto perquè crec que la modèstia és el millor consell per als alts càrrecs".

"Solc dir amb orgull que un nou equip de polítics s’està obrint pas en la societat espanyola i que tenim dret a fer-ho. I les urnes han dictat que estem obligats al compromís de caminar junts, remarcant les coincidències, marcant-nos objectius comuns, pensant més en els governats que en els governants. Aquest és el repte de la nova generació de polítics espanyols: el consens i el diàleg per sobre de la tensió permanent i el conflicte", ha prosseguit. 

Eduardo Sicilia, conseller d’Universitats

Eduardo Sicilia, exdirectiu del BBVA, serà el futur conseller d’Universitats, Ciència i Innovació, en el Govern de coalició d’Isabel Díaz Ayuso a elecció de Ciutadans, que d’aquesta forma ja ha donat a conèixer els responsables de les seves sis conselleries, cinc homes i una dona.

Sicília, el fitxatge de la qual ha avançat aquest dilluns ‘Expansión’ i han confirmat a Efe fonts de Cs, ha sigut directiu del BBVA en els departaments especialitzats en negocis digitals. Va ser conseller director general d’Uno-e Bank, el banc a internet, entre el 2002 i el 2005 i va presidir BBVA GlobalNet (2005-2011), de negocis digitals.

Com a repte de Govern haurà d’escometre una reforma universitària amb més dotació per a beques, la recerca d’una projecció internacional més gran amb l’objectiu d’"acabar amb l’endogàmia" i haurà d’impulsar un pacte per la ciència que faci de l’R+D "una veritable prioritat", segons els compromisos adoptats pel PP i Cs en el seu pacte de coalició.

Notícies relacionades

A més, Cs destaca d’ell que ha participat en la creació de ‘start-ups’ digitals i que és "un reconegut ‘digital coach’ al mercat empresarial". Actualment està al capdavant dels Excutive MBA a l’escola de negocis Fundació EOI. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Madrid, té a més estudis de postgrau a Insead, IESEM i a la Universitat de Harvard. 

Sis consellers de Cs

Amb el seu nom Cs ha donat a conèixer ja els seus sis consellers a l’Executiu, que inclouen el futur vicepresident i portaveu del Govern, Ignacio Aguado. Junt amb Sicilia seran consellers de Cs l’expresident Ángel Garrido Ángel Garrido (Transports, Infraestructures i Mobilitat), l’escriptora i diputada nacional de Cs Marta Rivera de la Cruz (Cultura i Turisme); Alberto Reyero estarà al capdavant de Polítiques Socials Alberto Reyero i un altre independent, l’economista Miguel Gutiérrez, s’encarregarà d’Economia.