FOC ESTABILITZAT

Controlat l'incendi de Cadalso de los Vidrios i Cenicientos després de quatre dies

Rollán assegura que "se'n descarta la reactivació fora del perímetre" malgrat que la situació a la zona afectada és "absolutament crítica i adversa"

zentauroepp48886980 soc incendio190701184122

zentauroepp48886980 soc incendio190701184122 / Marcel Guinot

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Comunitat de Madrid, Pedro Rollán, ha anunciat aquest dimarts que l’incendi  que es va originar divendres passat a la localitat d’Almorox  (Toledo) i que ha afectat la zona oest de Madrid, a Cenicientos i Cadalso de los Vidrios, s’ha donat per controlat en l’última reunió de coordinació després de quatre dies.

"Afortunadament, ja podem afirmar que l’incendi està en una situació de control", ha manifestat Rollán en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, mentre ha afirmat que "es descarta la seva reactivació fora del perímetre".

No obstant, ha assenyalat que la situació a la zona afectada per l’incendi és "absolutament crítica i adversa", amb temperatures molt elevades, presència de vents de direcció canviant i una humitat baixíssima en l’ambient.

Notícies relacionades

Quant a la superfície afectada, Rollán ha precisat que és de 2.500 hectàrees a Madrid, de les quals "una part important" està "absolutament devastada", però també s’han generat "illes" en les quals la incidència del foc "ha sigut inexistent més enllà d’un repunt de la temperatura".

Segons fonts de la Junta de Castella-la Manxa, l’incendi s’ha donat per controlat a les 11.55 hores. En aquesta comunitat, hi estan treballant 17 mitjans, dels quals dos són aeris, i 73 persones.