Visites oferint els seus serveis

Desarticulen un grup especialitzat en estafes que es feien passar per tècnics de gas i electricitat

Una vegada les víctimes acceptaven les ofertes, els arrestats començaven a amenaçar-los perquè els paguessin

tecnicos-de-gas-falsos / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Guàrdia Civil en col·laboració amb laPolicia Nacional ha desarticulat una organització especialitzada a estafar comerciants fent-se passar per subministradors de gas i electricitat amb un total de 15 detinguts, inclòs el capitost de l’entramat. 

L’operació ha sigut duta a terme per agents de la Guàrdia Civil pertanyents a les Àrees d’Investigació de Ciempozuelos i Valdemoro, en coordinació amb la Brigada de Policia Judicial de la Policia Nacional de Parla, en una investigació desenvolupada de forma conjunta. 

L’operatiu s’ha saldat amb la detenció de 15 persones, 13 espanyols, un polonès i un nigerià, entre els quals es troba, el capitost de l’organització, el seu lloctinent i la resta que eren els encarregats dels cobraments provinents de les estafes.

Increment de denúncies

Segons ha informat l’Institut Armat, l’operació tenia el seu origen després d’observar els integrants dels diferents grups l’increment de denúncies per estafes, totes elles amb el mateix ‘modus operandi’ i amb zones d’actuació molt centrades. 

En els inicis de la investigació, es va constatar que altres unitats tenien obertes investigacions pels mateixos fets, per la qual cosa es va decidir unir esforços i treballar de manera conjunta.

Dins de les indagacions realitzades, els agents van descobrir que el principal encausat, que tenia “perfectes nocions” del funcionament de les empreses de subministraments a l’haver sigut empleat de societats que s’encarreguen del canvi dels contractes, realitzava visites a les víctimes oferint-los els seus serveis. 

Generalment, dos integrants més del grup desmantellat havien realitzat una visita similar, millorant l’oferta, i una vegada acceptaven li facilitaven totes les dades necessàries perquè ell passés a la segona fase, que era en si mateixa l’estafa. 

Amenaces i agressions

Notícies relacionades

A partir d’aquest moment, començaven les trucades a les víctimes, on se sol·licitava l’ingrés d’una quantitat econòmica atribuïda a un deute contret amb el subministrament, amenaçant les persones amb el tall immediat del subministrament sabent que la seva víctima pagaria per evitar haver de tancar el seu negoci. 

Al següent esglaó es trobaven “homes de palla”, persones conegudes pels principals encausats, que cedien els seus números de comptes corrents a canvi d’un petit percentatge econòmic. Els investigadors han pogut comprovar com algun d’ells “han sigut amenaçats i fins i tot han rebut alguna pallissa quan han mostrat el seu desig de no col·laborar”.