Vestits com a operaris de conegudes empreses

Detinguts tres falsos revisors de llum per robar i estafar gent gran a Madrid

La policia desmantella un grup criminal que solia actuar en parella en vivendes de persones grans sense companyia

falsos-revisores / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Agents de la Policia Nacional han detingut els integrants d’un grup criminal que actuava a diverses localitats de la Comunitat de Madrid robant i estafant persones grans en domicilis fent-se passar per operaris d’empreses elèctriques, ha informat la Direcció Superior de Policia de Madrid.

Els implicats anaven a les vivendes després d’haver concertat una cita prèvia per telèfon, en què els avisaven de la necessitat d’una revisió de la seva instal·lació elèctrica a causa de deficiències. En l’operació s’han aconseguit aclarir 15 fets delictius comesos en diversos municipis.

La manera d’operar sempre era la mateixa: una vegada els "falsos operaris" anaven als domicilis –normalment en parelles– i hi accedien, els facilitaven a les víctimes un aparell amb què havien de comprovar uns valors en un endoll en concret, habitualment de la cuina.

Allà els deien que havien de seguir les instruccions que els indicaven, i, per exemple, no havien de moure’s, ja que si ho feien, la revisió es demoraria durant diverses hores. Durant aquesta comprovació les víctimes estaven acompanyades per un dels falsos operaris.

Aprofitant aquesta maniobra de distracció, l’altre component del grup accedia a la resta de dependències, amb l’excusa de fer una revisió de la resta de la instal·lació elèctrica, moment que aprofitava per registrar les habitacions i apropiar-se de joies, targetes de crèdit i diners en efectiu.

Gent gran sense companyia

Els detinguts elegien sempre persones grans que vivien soles, amb reduïda capacitat de reacció o defensa i mobilitat limitada, aprofitant la confiança que dipositaven en ells a l’anar vestits com a operaris de conegudes empreses elèctriques.

Notícies relacionades

La investigació va ser duta a terme pel grup de Policia Judicial de la Comissaria Local de Móstoles, i ha acabat amb la detenció de tres individus a qui se’ls imputen els delictes de pertinença a grup criminal, furt i estafa.

Davant d’aquests casos, la Policia Nacional recomana anar amb compte amb els serveis tècnics que no hagin sigut sol·licitats per un mateix, identificar tots els empleats que hagin d’efectuar reparacions, revisions o cobraments al domicili i davant de qualsevol dubte comprovi a través dels telèfons oficials de les empreses i la veracitat de les revisions.