escletxa legal

Carmena no es descarta: «És clar» que intentarà una investidura a Madrid

La candidata de Más Madrid a l'ajuntament afirma que, si no hi ha pactes, el seu partit decidirà l'alcaldia

GRAF89343 MADRID, 27/05/2019.- La alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena, durante su comparecencia esta noche para valorar los resultados de las elecciones al Ayuntamiento. Al fondo, el candidato a la Comunidad de Madrid Íñigo Errejón (izda). EFE/ Ballesteros

GRAF89343 MADRID, 27/05/2019.- La alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena, durante su comparecencia esta noche para valorar los resultados de las elecciones al Ayuntamiento. Al fondo, el candidato a la Comunidad de Madrid Íñigo Errejón (izda). EFE/ Ballesteros / Ballesteros (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La candidata de Más Madrid a l’ajuntament de la capital i alcaldessa en funcions, Manuela Carmena, ha confirmat que "és clar" que intentarà ser investida com a alcaldessa el 15 de juny en el ple de constitució de la nova Corporació, perquè la plataforma va resultar la llista més recolzada en les eleccions del 26 de maig.

Això vol dir que si no s’assolissin acords entre la resta de formacions, Más Madrid decidiria l’alcaldia en una segona volta al ser la llista més votada, segons recull la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).

Notícies relacionades

"Más Madrid és la candidatura victoriosa, la que ha guanyat les eleccions. Estem en un moment en què encara no s’ha desenvolupat el que poden ser els pactes que em puguin permetre o no ser alcaldessa", ha contestat a la premsa en el descobriment d’una placa al pintor Eduardo Arroyo quan li han preguntat si pot continuar sent regidora.

Per això, "és clar" que intentarà una investidura, perquè Más Madrid "és la candidatura amb més nombre de vots i en cas que no hi hagués acords, pel mer fet de tenir més nombre de vots". "Seria la candidatura que hauria de decidir l’alcaldia", ha rematat en la seva primera aparició després de la nit electoral.