Anar al contingut

eleccions 26-M

Madrid: Carmena perd l'alcaldia i el PP manté la Comunitat

El Periódico

Manuela Carmena perdria l’alcaldia de Madrid, amb el 96,91% dels vots escrutats. La política de Más Madrid ja ha admès que deixarà de ser la primera regidora de la capital, malgrat haver guanyat els comicis. “Jo no culpo ningú”, ha dit al ser preguntada per la candidatura de Sánchez Mato a Podem. “Pot ser que hagi tingut incidència però l’últim que se m’acut és culpar Madrid en Pie”, ha dit. “Jo em quedo com a alcaldessa en funcions i, quan s’elegeixi el nou alcalde, serà quan jo presenti la meva renúncia”, ha dit Carmena.

Al consistori, Más Madrid guanyaria amb 19 diputats (-1 respecte al 2015), seguit del PP (15, -6), Ciutadans (11, +4), el PSOE (8, -1) i Vox (4). D’aquesta manera, el candidat del Partit Popular a l’alcaldia de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, podria governar a la ciutat amb el recolzament de Ciutadans i Vox, ja que fins ara tenen un escó més que la suma de Más Madrid i PSOE.

A la Comunitat, amb el 75,73%, el PP manté el poder malgrat la victòria d’Ángel Gabilondo. Així, el PSOE obté 38 parlamentaris (+1), per 30 el PP (-18), 26 Ciutadans (+9), 20 Más Madrid, 11 Vox i 7 Podem. La participació en aquestes eleccions autonòmiques ha sigut del 65,29% i l’abstenció del 34,71%, segons les dades provisionals facilitades pel Govern de la Comunitat.

Madrid: Carmena perd l'alcaldia i el PP manté la Comunitat

Chema Moya