millores en les condicions de vida

Errejón demana un govern progressista a Madrid i diu que les sigles són secundàries

El candidat de Más Madrid a la Comunitat manifesta que no li importa la competència entre partits

GRAF5193. MADRID, 21/05/2019.- El candidato de Más Madrid a la Comunidad, Íñigo Errejón, protagoniza este martes un desayuno informativo en el que ha sido presentado por la alcaldesa de la capital, Manuela Carmena. EFE/Paco Campos

GRAF5193. MADRID, 21/05/2019.- El candidato de Más Madrid a la Comunidad, Íñigo Errejón, protagoniza este martes un desayuno informativo en el que ha sido presentado por la alcaldesa de la capital, Manuela Carmena. EFE/Paco Campos / Paco Campos (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El candidat de Más Madrid a la Comunitat, Íñigo Errejón, ha assegurat que la competència entre sigles li "importa menys" quan s’és "a cinc dies d’un canvi històric" i que l’important és aconseguir un govern progressista a la regió,l’ordre del qual és "secundari".

En un esmorzar informatiu, en el qual ha sigut presentat per la candidata de Más Madrid a la ciutat i alcaldessa, Manuela Carmena, Errejón ha posat l’accent en el fet que l’essencial és posar en marxa polítiques concretes que millorin les condicions de vida de la gent.

Preguntat sobre els acords entre el president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, Errejón creu que el més indicat és preguntar-l’hi al líder de la formació morada.

Escoles infantils i famílies monoparentals

Errejón ha promès la construcció de 50 escoles infantils i una llei de reconeixement de les famílies monomarentales, "que és on es concentra el gruix de la precarietat", perquè puguin accedir als mateixos ajuts que les famílies nombroses.

Ha assenyalat que el repte per augmentar la natalitat s’aconsegueix, segons el seu parer, amb mesures com construir escoles infantils "per no malgastar el talent dels madrilenys" perquè "l’Ajuntament n’ha fet 13 aquesta legislatura i la Comunitat zero". També vol que s’estengui la prestació extra per fill a càrrec en la renda mínima d’inserció, de manera que passi dels 56 euros actuals al doble, 112 euros per fill.

Notícies relacionades

El polític madrileny també ha volgut remarcar la seva "ferma" aposta per l’Educació Pública respectant el dret dels pares que vulguin portar els seus fills a les escoles privades o concertades. "El que vulgui portar-los a la concertada, que els porti, però la base del sistema ha de ser l’educació pública, de la qual han sortit 4.000 treballadors en els últims anys, que s’han de recuperar i se n’han de contractar 3.000 més," ha dit. 

"Si s’eduquen tots els nens per separat en funció de les rendes construïm una societat segregada. És un discurs trampós el que posa a discutir la pública i la concertada. S’ha d’augmentar el tros del pastís i doblar la inversió en la pública. La meva prioritat és l’educació pública i respectant el dret dels pares d’on portar els seus fills. Vull que les bones escoles siguin a tots els barris, no vull posar a competir els pares per a quina privada aniran", ha prosseguit.