TRANSPORT URBÀ

El PP i Ciutadans prometen alhora portar el metro de Madrid a Getafe

Díaz Ayuso i Aguado coincideixen en l'hora de l'anunci que ampliaran la línia 3 de metro fins a Metrosur si guanyen les eleccions

metro-madrid-obras-lnea-1

metro-madrid-obras-lnea-1

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La candidata del PP a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el candidat de Ciutadans, Ignacio Aguado, han coincidit aquest dimecres, fins i tot a la mateixa hora, a anunciar l’ampliació de la Línia 3 de metro des de la capital fins a Getafe (Metrosur) com una de les seves propostes si guanyen les pròximes eleccions.

Es tracta d’un plantejament que no és nou i que té l’origen en el Govern de l’expresidenta autonòmica Esperanza Aguirre, que el va posar sobre la taula el 2005. L’aleshores consellera de Transports, María Dolores de Cospedalva arribar a firmar amb l’exalcalde socialista de Getafe, Pedro CastroPedro Castro, el conveni que li donava llum verda.

Ara, després que el Consorci Regional de Transports (CRTM) fes públic aquest any que el projecte és viable, Díaz Ayuso i Aguado han rescatat la mesura tot i que amb diferent plantejament, i ho han anunciat en sengles actes convocats a les 11 hores, un a Chamartín (PP) i l’altre a Getafe (Cs).

Dues vies per enllaçar 

La candidata del PP ha explicat que planeja unir la línia 3 del suburbà amb la línia 12 de Metrosur des de Villaverde fins a l’estaciód’El Casar, a Getafe, mentre que l’aspirant de Ciutadans ha desgranat que ho faria fins a Los Espartales. La primera contempla una inversió de 180 milions i el segon la xifra en 120 milions, 60 menys.

Notícies relacionades

Tots dos han coincidit a assenyalar que aquest enllaç disminuirà el temps de desplaçament de molts usuaris, ja que l’únic que hi ha fins ara és el de la Puerta del Sur, amb la línia 10.