Carta a Sánchez i Franco

Carmona renuncia a anar a les llistes del PSOE en les autonòmiques i municipals

Torna a ser "militant de base" i centrarà la seva activitat política com a president de la Fundació Socialdemòcrata

 

 

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El regidor del PSOE a l’Ajuntament de Madrid Antonio Miguel Carmona ha enviat una carta als secretaris generals del PSOE i el PSOE-M, Pedro Sánchez i José Manuel Franco, respectivament, en què els informa que renuncia a presentar-se a les primàries per a ser candidat en les llistes dels socialistes de les pròximes eleccions municipals i autonòmiques.

En la missiva, datada del 19 de març, el que va ser candidat a l’Ajuntament de Madrid les passades eleccions els transmet la seva renúncia "no sense abans" agrair "l’esforç realitzat per tots dos" perquè ell "seguís en les institucions" durant la pròxima legislatura. 

Carmona centrarà ara la seva activitat política com a president de la Fundació Socialdemòcrata, organització que va fundar fa més de deu anys, i, segons apunta, el tindran a la seva "més absoluta disposició" perquè les idees del PSOE "puguin continuar transformant" el país "cap a una societat més justa i més lliure". 

Agraïments

D’altra banda, el regidor madrileny expressa el seu "agraïmentmés sincer" als militants que fa uns quants dies el van proposar "majoritàriament com el segon candidat més votat en les Primàries per ocupar un lloc en la llista al Senat", per darrere de la presidenta del partit, Cristina Narbona

Fonts socialistes van assenyalar llavors que tot i que en el seu moment Carmona va quedar com el segon candidat més votat en les assemblees, l’Executiva regional va decidir posar el diputat Modesto Nolla com a número dos. No obstant, Ferraz, que té l’última paraula en l’elaboració de les llistes, finalment tampoc va optar pel parlamentari i aquest lloc l’ocuparà el secretari d’Ocupació del PSOE, Toni Ferrer

"Militant de base"

Carmona continua a la seva carta indicant que després de les eleccions passarà a ser "militant de base", que és la "responsabilitat més difícil que té un polític: ser precisament a la base dels seus principis i valors". 

Així, recorda que diumenge passat, 17 de març, va tenir un acte polític, envoltat de militants i simpatitzants del PSOE, a Alamillo (Ciudad Real). "Fa anys li recordava al company Felipe aquell primer míting al qual vaig assistir, quan encara era menor d’edat, l’abril del 1979, protagonitzat pel mateix Felipe González, Enrique Tierno Galván i Alonso Puerta. Aquell acte, les meves lectures i les meves conviccions em van animar durant tot aquest temps a treballar pel socialisme democràtic", destaca. 

Per això, assegura, el partit "li ha donat tant" com per transmetre a Sánchez i Franco com a secretaris generals el seu “més agraïment profund”. Recorda que ha pertangut a comitès de districte, a l’Executiva Regional, que ha sigut dirigent del Comitè Federal, diputat durant diverses legislatures, a més de regidor i candidat a alcalde de Madrid "en els pitjors moments electorals del PSOE" i en el qual van obtenir "el millor resultat de les quatre grans capitals". 

"Aquesta generositat del partit, que ha confiat en mi per a tantes responsabilitats, vaig intentar compensar-la amb una intensa activitat pública caracteritzada per lluitar contra la corrupció, la defensa dels béns i serveis públics, la defensa de les nostres idees en mitjans de comunicació, la democràcia i la llibertat, la igualtat i la tolerància", afegeix. 

Professor en Ciències Econòmiques

Carmona continuarà sent professor de la Facultat de Ciències Econòmiques, activitat en la qual porta més de 30 anys ininterrompudament i acabarà la legislatura com a regidor perquè els ho va prometre als madrilenys i ha "complert". 

Per acabar, assenyala que els socialistes "se sembren", com deia el fundador del PSOE, Pablo Iglesias, i "no es canvien de partit malgrat les trucades d’altres organitzacions" que, revela, ell també ha rebut. "Perquèl’interès col·lectiu sempre està per davant de l’ambició personal. I quan es deixa de ser càrrec institucional, es passa a ser militant de base", insisteix. 

Notícies relacionades

"Em teniu a la vostra disposició, Pedro i José Manuel, companys, per a qualsevol cosa que necessiteu. Com vaig dir diumenge passat a Ciudad Real, uns fan el bé a canvi d’alguna cosa, d’altres a canvi de la glòria, els socialistes intentem fer el bé a canvi de res. 

Les meves més sinceres i afectuoses salutacions socialistes", conclou Carmona en la seva missiva que ha enviat aquest mateix matí als dos dirigents