les dretes sumen

Gabilondo guanyaria les eleccions autonòmiques de Madrid

Segons el baròmetre de Telemadrid, en el segon lloc hi hauria el PP, seguit de Ciutadans i Vox

El portaveu del Grup Socialista a l’Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, durant la seva intervenció aquest dilluns en el míting del PSC a Terrassa, amb el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta.

El portaveu del Grup Socialista a l’Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, durant la seva intervenció aquest dilluns en el míting del PSC a Terrassa, amb el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta. / ALEJANDRO GARCÍA (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El PSOE encapçalat per Ángel Gabilondo guanyaria les eleccions del maig a la Comunitat de Madrid amb un 23,7% de l’estimació dels vots, mentre que el PP d’Isabel Díaz Ayuso, amb un 22,6%, es queda en segona posició, amb sis dècimes més que l’anterior sondeig de Telemadrid, i Podem i Más Madrid empatarien. 

Segons el quart baròmetre de la cadena pública madrilenya realitzada per Invymark, el PSOE suma 1,9 punts d’intenció de vot respecte alMadridatadel passat 18 de febrer i avantatja en 1,1 punts d’intenció de vot el PP. 

Tal com recull aquesta enquesta, la diferència entre les dues formacions continua "estant molt disputada", mentre que Ciutadans és la formació que més pateix el creixement de PSOE i el PP, i perd 2,6 punts respecte a l’enquesta del 18 el febrer, la baixada més gran registrada per aquest partit en els tres mesos d’enquestes realitzades. La formació que encapçala Ignacio Aguado suma ara el 16,3% dels vots, fet que suposa 5,1 punts menys de recolzament que en el primer Madridata de Telemadrid, publicat el 21 de gener. 

En quarta posició hi torna a figurar Vox, encara sense candidats oficials, moderant el seu creixement respecte a les constants alces registrades en els últims baròmetres. En el dia d’avui, el partit retrocedeix mig punt fins al 13,7% dels sufragis. En el primer Madridata, Vox s’estrenava amb el 12,2% dels vots i en aquests tres mesos ha sumat 1,5 punts de recolzament popular. 

Per la seva part, Podem Más Madrid empaten en intenció de vot. La candidatura d’Íñigo Errejón amb Más Madrid, que al principi va arribar a sumar fins al 10,5% dels vots, en el Madridata de l’11 de febrer, ha anat perdent recolzament de forma gradual. A l’última enquesta retrocedeix tres dècimes fins al 9,2% dels vots

De fet, la seva diferència respecte a la marca Podem ha desaparegut i la precandidata de la formació morada, Isabel Serra, aconsegueix aglutinar el 9,3% dels vots i experimenta un creixement de set dècimes respecte a l’anterior baròmetre. Les dues formacions sumen de forma conjunta al 18,5% de l’electorat d’esquerres. 

Izquierda Unida, finalment, no pateix variacions i es manté en el 2,1%, sense possibilitat d’arribar a aconseguir representació parlamentària.

Gabilondo, el líder més ben valorat

Aquest Madridata és el primer en el qual es pregunta per Isabel Serra, que avui serà proclamada candidata oficial de Podem a la Comunitat, i que s'estrena amb un coneixement del 49,1% dels madrilenys i una nota mitjana de 4,25 punts

El líder més ben valorat és Ángel Gabilondo, amb un 5,35 i un coneixement del 90% dels madrilenys. En segon lloc hi figura Isabel Díaz Ayuso, amb un grau de coneixement del 63,9% i una nota de 4,46

Notícies relacionades

El líder de Ciutadans, Ignacio Aguado, obté un 4,28 de nota mitjana amb un coneixement del 75,9%. En últim lloc, Ínigo Errejón, és valorat amb un 4,16 i un grau de coneixement del 96,9%. 

L’enquesta ha sigut realitzada per Invymark dimarts passat 12 de març. S’han realitzat un total de 800 entrevistes telefòniques (400 al municipi de Madrid i 400 a la resta de municipis de la Comunitat de Madrid). El marge d’error màxim és d’entorn del 3,5%.