El PSOE va temptejar sense èxit Carmena com a candidata a les municipals

Es va tractar d'una "conversa informal", segons els socialistes, i l'alcaldessa de Madrid va rebutjar l'oferta

Podem dona per fet que repetirà com a aspirant amb els morats a les eleccions

undefined42970323 graf5809  m laga  17 04 2018   la alcaldesa de madrid  manue180418175034

undefined42970323 graf5809 m laga 17 04 2018 la alcaldesa de madrid manue180418175034 / Carlos Diaz

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

El PSOE va temptejar el desembre passat Manuela Carmena com a possible candidata a les llistes socialistes a les eleccions municipals. Es va tractar, segons els socialistes madrilenys, d'un contacte molt informal, que segons aquesta versió no va anar a més. Ni el PSOE de Madrid va insistir, ni l'alcaldessa de la capital va mostrar interès per l'oferta.

"No se li ha ofert encapçalar la llista. Hi ha hagut una conversa informal en què, a títol informal, s'ha comentat que seria una bona candidata nostra, però res més. No hi ha hagut oferiment formal, en absolut", ha dit aquest dimecres a Onda Cero el líder dels socialistes madrilenys, José Manuel Franco, després que El País publiqués la notícia. “Va ser gairebé en to d'acudit”, expliquen fonts del PSOE. “Nosaltres elegirem els nostres candidats a les primàries”, continuen a la direcció socialista.

L'alcaldessa de Madrid, no obstant, sempre ha sigut considerada pel PSOE com una dirigent pròxima a la seva òrbita, que podria fer un tiquet electoral molt competitiu amb Ángel Gabilondo com a candidat a la comunitat a les eleccions locals i autonòmiques del maig de l'any que ve. “Carmena podria haver anat amb nosaltres”, es lamentaven els socialistes després dels comicis del 2015. El partit de Pedro Sánchez va presentar llavors Antonio Miguel Carmona i va quedar tercer, amb nou regidors pels 21 del PP i els 20 d'Ahora Madrid. Aquesta vegada la direcció del PSOE no té clar quin aspirant seria convenient. El nom que més es repeteix és el de Beatriz Corredor, exministra de Defensa, però amb escàs entusiasme.

Notícies relacionades

Podem, mentrestant, fonts pròximes a Carmena assenyalen que l'alcaldessa ja els havia traslladat aquest suggeriment dels socialistes. Els morats asseguren que estan tranquils. Encara que Carmena no ho ha confirmat mai oficialment i es nega a parlar de la seva successió en públic, donen per fet des de fa mesos que repetirà com a candidata.

Fonts coneixedores dels detalls també indiquen que l'alcaldessa va condicionar davant Pablo Iglesias i Íñigo Errejón el compromís que li permetessin anar a la llista amb gent de la seva confiança. La candidatura d'Ahora Madrid ha ocasionat greus tensions i Carmena ha amenaçat diverses vegades amb dimitir per les dificultats de treballar amb aquest equip.