INFECCIÓ POSTOPERATÒRIA

Carmena rep l'alta després de passar la nit de Cap d'Any a l'hospital

L'alcaldessa de Madrid haurà d'utilitzar crosses després de l'operació de turmell a què es va sotmetre la setmana passada

bulyd5dylgp4589ikhjj961100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha rebut aquest dimecres l’alta hospitalària després d’estar ingressada a l’hospital de La Princesa per una infecció després de l’operació de turmell a la que es va sotmetre la setmana passada després de caure a casa seva.

Carmena va ingressar el 30 de desembre a causa de febre alta a conseqüència d’una infecció arran de l’operació i cap a les 11.30 hores ha deixat ja el centre hospitalari en cadira de rodes.

Per la seva banda, l’alcaldessa en funcions, Marta Higueras, s’ha desplaçat fins al centre hospitalari per acompanyar Carmena i ha apuntat que rebria tractament antibiòtic. L’alcaldessa ha comentat als mitjans de comunicació que no podrà recolzar el peu en tres mesos i que haurà d’"aprendre a utilitzar crosses".

Així ho ha assegurat la mateixa regidora davant dels mitjans de comunicació després de rebre l’alta. En cadira de rodes i acompanyada per Marta Higueras, ha desitjat un bon any nou a la premsa. "M’encanta desitjar-vos el final d’any sembla que amb el problema resolt", ha apuntat.

Cita electoral

Preguntada per com afronta el període electoral després d’aquest revés, Carmena ha reiterat que no li agrada parlar d’eleccions, perquè encara no està en campanya. Així, afronta la seva feina "de tots els dies". "Hauré d’aprendre a anar caminant bé; no puc recolzar el turmell en tres mesos, però aquests primers dies aniré en cadira de rodes, perquè és el que m’han aconsellat... la deambulació és el més complicat", ha asseverat.

Carmena ha assegurat que es troba "bé" i que "la impressió" sobre el seu estat de salut és "bona". Sobre la seva estada al centre hospitalari durant la nit de Cap d’Any, la regidora ha posat de relleu "com de ben organitzat està l’hospital", on els pacients van disfrutar de "raïm i una petita ampolleta de sidra".

"Agraeixo moltíssim l’ambient; és una experiència veure com en un hospital es pot tenir una bona nit de Cap d’Any... el sopar era molt bo", ha apuntat, per afegir que en el menú hi havia "cloïsses, llobarro i torrons".

Notícies relacionades

Carmena ha estat a l’hospital "treballant, com ha de ser". Sobre les lectures que l’han acompanyat, ha enumerat una història dels llimoners a Itàlia, la història d’una dona turca maltractada, una selecció de contes de Blasco Ibáñez i una novel·la curta de Colombine, Carmen de Burgos. Tant aquest dimecres com dijous, la regidora estarà a casa seva. "Quan pugui" reprendrà la seva agenda.