sopar de nadal

Casado no dona pistes sobre candidats a Madrid davant de Garrido i Almeida

El president del PP va defensar la tasca en el govern de Garrido i en l'oposició d'Almeida

cenanavidadpp2

cenanavidadpp2

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del PP, Pablo Casado, va aprofitar el sopar de Nadal del PP de Madrid per elogiar tant el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, com el portaveu de l’Ajuntament de la capital, José Luis Martínez Almeida, als quals va dir que són "referents" però no va donar pistes de quins candidats vol per a les pròximes eleccions a la regió.

Amb totes les mirades posades en cada gest, cada picada d’ullet i fins i tot el lloc ocupat a la taula presidencial del sopar, Casado es va referir als dos per defensar la seva tasca, tant al Govern, en el cas de Garrido, com a l’oposició, on està Almeida, una persona "brillant" que parla "clar" i que se l’"entén".

Elogis a Garrido i Almeida

Del primer va dir que està governant "molt bé", li va agrair la seva feina i li va donar l’"enhorabona". Li va dit que és un "referent en l’àmbit nacional de les bones polítiques del PP" i va destacar que, com els seus antecessors, "sap que s’han d’abaixar impostos quan s’ha de reactivar l’economia".

"[Ángel] sap que pot competir amb les grans capitals per atreure la inversió internacional", va prosseguir, i va destacar, també, l’educació, l’assistència sanitària i de serveis socials posant "en el centre" les persones i la seva llibertat. "Ell sap que els governs estan per ajudar els que ho necessiten i no per entorpir els que volen emprendre i prosperar", va afegir.

Sobre Almeida, va assegurar que el que diu a l’oposició és el que estaria fent a l’Ajuntament, que provoca "més d’un maldecap" a l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i que s’ha convertit en una "referència ideològica i mediàtica en altres ciutats". I és que va assenyalar que molts es fixen en els seus debats i activitats i en la "manera de comunicar amb el rigor de dir sempre en positiu el que s’ha de fer" sense tenir "complexos".

Altres mencions

Van ser les dues mencions més directes que va tenir sobre els presents, a més de fer-ne al president del Senat i del PP de Madrid, Pío García Escudero, però també va fer referència a d’altres, com la presidenta de l’Assemblea, Paloma Adrados; el portaveu del grup, Enrique Ossorio; els consellers del Govern de Garrido i els regidors a l’oposició.

No va faltar tampocl’al·lusió als de la seva "generació" i que ara estan ocupant els llocs de direcció en el partit madrileny: Isabel Díaz Ayuso, Ana Camíns, Alfonso Serrano, Marimar Blanco i Antonio González Terol, un altre dels noms que sonen a les travesses de candidats.

El president de la Fundació Concòrdia i Llibertat, Adolfo Suárez Illana, va ser també molt present en el sopar, i tot i que no va tenir paraules gairebé tots els intervinents s’hi van referir, a ell i a la figura del seu pare, Adolfo Suárez. De fet, Casado va acabar el seu discurs amb uns versos de Machado, que també va parafrasejar l’expresident de Govern, ja mort, i que va utilitzar per tancar el congrés en què va ser elegit president de la formació el juliol passat.

Moments previs al sopar

En els moments previs a la trobada nadalenca, les càmeres es fixaven en la seva arribada i la d’alguns dels noms que sonen per a les eleccions. De fet, la foto de família la van protagonitzar populars que se senten últimament amb més força: Garrido, Almeida, Suárez Illana, i el vicesecretari d’Organització del PP, Javier Maroto.

Notícies relacionades

Durant l’espera, aquests últims provaven d’enviar un missatge de normalitat al sopar d’ahir, destacant que no només estan "bé" sinó "fenomenal", i fins i tot el mateix Almeida, ja en el seu discurs, va fer broma que són el partit de la "concòrdia", perquè sense candidats han aconseguit unir 900 persones "sense que hi hagi hagut cap incident ressenyable".

Pío García Escudero també va voler enviar un missatge d’ànim al PP de Madrid, tocat per la sortida de Cristina Cifuentes, com ell mateix va recordar, destacant que són "un gran partit". "Vosaltres, que ompliu això sou els que ens portareu ben amunt a les eleccions del maig", va afirmar.