Ajuntament d'Arroyomolinos

El PSOE abandona el Govern de l'alcalde de Ciutadans implicat en l'operació Enfiladissa

El grup socialista qualifica la situació d'"insostenible" i decideix passar a l'oposició

carlos-ruiperez

carlos-ruiperez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Executiva Regional del PSOE-M ha aprovat per unanimitat abandonar el Govern municipal d’Arroyomolinos, del qual formaven part juntament amb altres grups, després de la decisió de l’alcalde, Carlos Ruipérez, de Ciutadans, de mantenir-se en el càrrec malgrat la seva implicació en l’operació Enfiladissa, que investiga la Fiscalia Anticorrupció i la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional.

Segons ha informat el PSOE d’Arroyomolinos en un comunicat, ahir a la tarda es va reunir la Comissió Executiva del PSOE-M per tractar, entre altres punts de l’ordre del dia, la situació política que viu aquest municipi i la decisió de l’Executiva Local del PSOE Arroyomolinos "d’aplicar en tots els seus termes l’acord de Governabilitat i l’aplicació del pacte antitransfuguisme".

L’Executiva Local del PSOE va transmetre a l’Executiva Regional del PSOE que, d’una banda, s’està "vulnerant" el Pacte Antitransfuguisme, ja que el 28 de juny passatJosé Vicente Gil Suárez, regidor d’Hisenda, va abandonar el Grup Municipal Socialista i va passar al grup de no adscrits.

"L’Equip de Govern Municipal no li ha tret les seves competències ni li ha exigit que entregui la seva acta", ha destacat, mentre recorden que el PSOE d’Arroyomolinos "no governa amb trànsfugues".

D’altra banda, destaquen que l’acord de Governabilitat sobre el Compromís de Regeneració Democràtica que es va firmar per Cs, PIArr i el PSOE, diu, en el seu punt 1, "separar immediatament de qualsevol càrrec, públic o de partit,imputats [ara investigats] per corrupció política fins a la resolució completa del procediment judicial".

"Han passat set dies i formalment, segons la diligència prèvia del Jutjat núm. 2 de Badalona (Barcelona), continuen tenint la condició d’investigats Carlos Ruipérez i Juan José González, i ja que formen part de l’equip de govern, en qualitat d’alcalde i regidor respectivament pel grup de Cs, s’està incomplint l’Acord de Governabilitat que els obliga a deixar el càrrec fins que es resolgui el procediment judicial", remarquen.

Notícies relacionades

Per al PSOE, aquesta situació "és insostenible" atès el seu "compromís de tolerància zero amb la corrupció". "El PSOE d’Arroyomolinos no pot fer res més que ser coherent amb els acords firmats i sobretot amb els seus votants i veïns d’Arroyomolinos i prendre la decisió d’abandonar l’Equip de Govern i passar a l’oposició", assenyalen.

Aquesta decisió ha sigut traslladada a l’Executiva Regional, que la va votar ahir i que va ser aprovada per unanimitat. A primera hora d’aquest dimecres ho registrarà al consistori.