operació Enredadera

L'alcalde d'Arroyomolinos, primer regidor de Ciutadans detingut per corrupció

La investigació se centra en el presumpte frau en la contractació de serveis de trànsit i la gestió de multes

carlos-ruiperez

carlos-ruiperez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional ha arrestat aquest dimarts l’alcalde d’Arroyomolinos (Madrid), Carlos Ruipérez, de Ciutadans, en el marc de la macrooperació en desenes d’ajuntaments per possibles tripijocs en la contractació de serveis de trànsit i gestió de multes.

Fonts de la investigació han indicat que entre la trentena de detinguts hi figura Ruipérez i que s’investiga un dels tinents d’alcalde i un tècnic del consistori d’aquesta localitat madrilenya.

S’investiguen possibles delictes de suborn, tràfic d’influències, prevaricació, negociacions prohibides a funcionaris, revelació de secrets oficials, malversació de cabals públics, delictes contra la hisenda pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Ciutadans ja ha suspès de militància el seu excoordinador i actual assessor del partit a la Diputació de Lleó Sadat Maraña i el portaveu a l’ajuntament lleonès de San Andrés de Rabanedo, Juan Carlos Fernández, també detinguts enl’operació Enredadera, han confirmat fonts de la formació taronja.

Ruipérez, que governa el municipi en coalició amb el PSOE i amb el Partit Independent d’Arroyomolinos (PIArr), ja va passar per un jutjat el maig del 2016, quan va haver de declarar com a investigat després de ser denunciat per dos sergents de la policia local per calúmnies.

El llavors candidat, ara detingut, va acusar durant la campanya de les eleccions municipals del maig del 2015 alguns comandaments policials d’haver ascendit "com a pagament a determinats favors realitzats als polítics".

Notícies relacionades

Dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona (Barcelona), s’investiga la manipulació de dades de trànsit i sinistralitat per justificar la col·locació de radars on no feien falta, amb una finalitat purament recaptadora.

A més, segons fonts jurídiques, des d’algun dels ajuntaments es van manipular els plecs dels contractes municipals adjudicats a l’empresa Aplicaciones Gespol, pertanyent al Grupo Sacyr i suposadament la beneficiària de la instal·lació dels radars.