'cas Màster'

Álvarez Conde va pressionar per arreglar "sí o sí" l'acta de Cifuentes

La secretària del tribunal del treball final de màster assegura que va rebre instruccions perquè fes l'estudi

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La professora Cecilia Rosado, que va ser la secretària del tribunal del treball final de màster (TFM) de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes, va detallar durant la seva declaració davant de la jutge Carmen Rodríguez-Medel la "pressió absoluta" que va patir per part de l’exassessora del Govern regional Maite Feito i de l’exdirector del postgrau, Enrique Álvarez Conde, que li va advertir que s’havia d’arreglar "sí o sí" o, al contrari, se n’anaven "tots a prendre per sac".

Així ho va declarar davant de la jutge d’instrucció número 51 de Madrid durant la seva declaració del 10 de maig passat en qualitat d’investigada en la causa sobre les presumptes irregularitats d’aquest màster de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid. La compareixença està recollida en un vídeo que publica avui 'Eldiario.es'.

Rosado comença relatant que el 21 de març, quan 'Eldiario.es' publica la notícia exclusiva que va destapar el cas, va trucar a Conde per preguntar-li si sabia alguna cosa del que s’havia publicat. En una conversa "normal", el catedràtic li va comentar que la nit anterior l’hi havia avançat el vicerector de Postgrau de la URJC, ja cessat, José María Álvarez Monzoncillo i que no pensava comentar-l’hi malgrat que Rosado havia fet "totes les tasques".

"En la següent conversa la cosa es posa delicada i, a partir d’allà, em truca l’Enrique. I comença la pressió absoluta. Em diu que això s’ha d’arreglar com sigui perquè havia de quedar bé. Però no són les úniques pressions", exposa la jutge.

Notícies relacionades

Aquell dia rep a primera hora del matí un missatge de Feito en el qual li comenta que era Maite i li va donar el seu nou número de telèfon. "A partir d’allà, em comença a trucar tot el dia. Em diu que el treball ha d’aparèixer. I després passa a dir-me que s’ha de fer el treball i que busqui bibliografia", explica a la instructora, a la qual cosa afegeix que en un moment d’aquell dia l’exassessora regional li diu que si no li enviaven el treball, Cifuentes els "mataria a ella i el rector" –Javier Ramos–.

"Sobre el treball, hi ha moltes trucades de Feito. Enrique en les seves trucades diu que s’ha de posar un tribunal i decideix qui és aquest tribunal. Jo em vaig posar molt nerviosa perquè no el veia. Diu que s’ha d’arreglar-lo sí o sí, o ens n’anàvem tots a prendre pel sac", va assenyalar llavors.