IMPUTADA PER FALSEDAT I SUBORN

Cifuentes al·lega problemes mèdics per no anar a declarar davant de la jutge pel cas del màster

La magistrada envia un forense al seu domicili per certificar la seva situació mèdica

L'expresidenta madrilenya tornarà a haver de comparèixer el 23 de juliol

Cristina Cifuentes

Cristina Cifuentes

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes primer va intentar sense èxit posposar la seva declaració fins que el cas, si finalment és així, sigui assumit pel Tribunal Suprem, pretensió que va ser rebutjada per la jutge Carmen Rodríguez-Medel aquest mateix dilluns a la tarda. Però no hi ha anat. Just quan es complia l’hora de la citació ha optat per remetre un certificat mèdic en el qual al·lega que no està en condicions de declarar.

La titular del jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid ha dictat una providència per enviar un metge forense al seu domicili i certificar efectivament el seu estat de salut. Alhora ha dictat una segona en què es posa una nova data a la compareixença de l’exdirigent del PP madrileny. Serà el proper dia 23 de juliol a les 16.30 hores.

Resulta, si més no, sorprenent que Cifuentes hagi al·legat motius mèdics per eludir la seva compareixença com a imputada per un delicte de falsedat en document públic i suborn, quan aquest mateix dilluns havia tractat de posposar la seva declaració fins que la causa estigui en mans del Tribunal Suprem, presumint que aquest serà el seu destí per poder investigar el candidat a presidir el PP Pablo Casado, que per la seva condició de diputat és aforat.

El seu intent va fracassar, perquè la magistrada li va respondre a la tarda que encara no ha decidit elevar una exposició raonada a l’alt tribunal perquè assumeixi la investigació relativa a Casado. De moment, està obtenint documentació sobre la manera com va obtenir el seu màster a la Universitat Rei Joan Carles (URJC) i va veure convalidades les assignatures que havia cursat en Dret.

Notícies relacionades

A més, la jutge afegia que, encara que remetés els fets relatius a Casado al Suprem això no significava que hagués d’enviar tota la causa, ja que ella pot continuar instruint tot allò relatiu als no aforats, situació en la qual es troba la mateixa Cifuentes després de renunciar al seu escó en l’Assemblea de Madrid.

Més compareixences

Aquest dimarts compareixen quatre professors més de l’URJC: Jesús Primitivo González, Manuel Arenilla, Elena Pérez Martín i Esther González Hernández, així com dos informàtics com a testimonis. Les declaracions de Pablo Chico de la Cámara i del company de màster de Cifuentes A.M.H. han sigut posposades a l’1 d’agost, dia en què haurà de tornar a comparèixer Álvarez Conde, en aquesta ocasió imputat per prevaricació o falsificació de document en relació amb el màster que Casado va cursar en el curs 2008-2009.