CINE D'ESTIU

Cibeles de Cine torna amb més de 90 projeccions

Les estrenes més taquilleres de l'any i els clàssics del setè art es podran veure aquest estiu a la capital

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Afencias

Cibeles de Cine torna aquest divendres i fins al 9 de setembre amb més de 90 pel·lícules en versió original, tant clàssiques i de culte com els millors èxits de la temporada. Repeteix a la Galería de Cristal de CentroCentro.

La cinquena edició està gestionada per l’empresa d’exhibició cinematogràfica mk2, amb la seva agència de disseny i producció d’esdeveniments, Sunset Cinema, equip que ja va realitzar els Cibeles de Cine el 2014, el 2015 i el 2016.

Cibeles de Cine comptarà amb un aforament de 700 butaques i, com en cada edició, totes les pel·lícules s’escoltaran a través d’auriculars sense fil per a un gaudi més gran i immersiu de l’espectador.

En la programació destaca 'Tres anuncios en las afueras’, 'Call me by your name', 'La forma del agua', 'El hilo invisible', 'Isla de perros’ o 'Lady Bird'. Altres opcions són 'La llamada', 'Campeones’, 'Handia', 'Perfectos desconocidos’, 'Estiu 1993', 'Verónica' o 'La llibreria'. Cibeles de Cine també reivindicarà títols de cinema d’autor com el documental 'Caras y lugares’, 'The Florida Project', 'The Square', 'En realidad nunca estuviste aquí' o 'Loving Vincent’.

Per a aquells que la seva passió cinèfila es remunti als inicis del cinema, cada diumenge podran disfrutar dels ‘sunday classics’, amb pel·lícules com 'Casablanca', 'Vacances a Roma', 'Gilda', 'Chinatown' o 'Rebel sense causa', el protagonista del qual i mite etern, James Dean, inspira la imatge del cartell d’aquesta edició 2018, realitzat per l’artista Borja Bonafuente.

Els nostàlgics dels 80 podran disfrutar de 'Cristal oscuro', 'Gremlins', 'Blade Runner', 'La princesa promesa', 'A la recerca de l’arca perduda' o 'La historia interminable'.

Per als noctàmbuls, cada divendres i dissabte a mitjanit tornen les Cibeles Midnight Movies, amb 'Carrie', 'El professional (Léon)’, 'L’exèrcit de les tenebres’, Ghost in the Shell' o 'Como ser John Malkovich'.

Els més inquiets i curiosos també trobaran una extensa proposta d’esdeveniments i festes temàtiques, com la festa Fashion Fatale, una oda als ‘enfant terrible’ de la moda i el cel·luloide, en què es projectarà el documental 'McQueen', seguit de la neogòtica 'The Neon Demon'.

Se celebrarà el Dia de l’Orgull Internacional LGTBI amb la projecció de l’oscaritzada 'Una mujer fantástica', amb un acte especial en col·laboració amb COGAM per la visibilitat trans. També s’homenatjarà el recentment desaparegut dissenyador Hubert de Givenchy, amb una sessió molt especial d’'Esmorzar amb diamants’, precedida per un col·loqui amb protagonistes de l’alta costura nacional com Lorenzo Caprile.

Preestrena de 'Mary Shelley'

La preestrena exclusiva de la pel·lícula 'Mary Shelley', protagonitzada per Elle Fanning, serà el motor d’una nit temàtica per l’apoderament femení.

En la sessió especial de 'Campeones' es donarà visibilitat a les propostes del programa Esport i Discapacitat promogut per la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat de Madrid.

Altres activitats

Els més petits també podran divertir-se i desenvolupar la seva imaginació als tallers artístics infantils que precediran a pel·lícules com 'La Ponyo al penya-segat’, 'Coco' o 'Peter Rabbit'. I entre altres propostes, també hi haurà espectacles de ‘live-painting’ (Loving Vincent), safaris urbans de 'street art' per Malasaña (Caras y lugares) així com festes de música i ball amb swing (Pierrot el Boig) i balls llatins (Dirty Dancing).

Notícies relacionades

A més Cibeles de Cine 2018 comptarà amb una àmplia i acollidora zona de bar on se servirà una cuidada oferta gastronòmica des de les 20 hores i fins a l’inici de la pel·lícula, a les 22 hores.

S’envolta d’una exposició multidisciplinària de grans formats creada per artistes espanyols amb un enfocament de cine i presentada per la revista ‘El Duende’ amb motiu del seu 20è aniversari. 

Temes:

Estiu Cine