Mil euros a la sèrie

Loteria de Nadal 2020: ¿Què és la menudalla?

La menudalla té un premi de 100 euros si jugues un dècim de 20 euros en el sorteig extraordinari del 22 de desembre

1
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

La menudalla és el premi més popular del sorteig extraordinari de Loteria de Nadal del 22 de desembre, amb 1.000 euros per sèrie. De fet, es pot distingir fàcilment per la freqüència amb què els nens de San Ildefonso canten «miiil eurooos» cada vegada que surt la bola. En total, la Loteria de Nadal premia 1.794 números amb la menudalla.

Aquest premi suposa guanyar 5 euros per cada euro jugat, segons detalla Loteries i Apostes de l’Estat. És a dir, 100 euros si jugues un dècim del sorteig extraordinari de 20 euros. Una quantitat que molts dels afortunats reinverteixen en la també tradicional Loteria del Nen. El dia del sorteig podràs saber si has sigut afortunat amb la menudalla amb el comprovador de premis d’EL PERIÓDICO .

El Diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) defineix la menudalla com el «conjunt dels números que resulten premiats amb valor mínim en la loteria nacional». Tot i que les butlletes premiades per aquesta menudalla reben una quantitat menor de diners respecte als premis principals, són molt més nombrosos i la probabilitat que toquin són més grans. 

Altres premis com la menudalla

A més de les 1.794 premis menors, el Sorteig de Nadal atorga altres premis de 5 euros per euro jugat: són les centenes del primer, segon, tercer i quarts premis, així com les dues últimes xifres del primer, segon i tercer premi.

Notícies relacionades

En el cas del premi de les dues últimes xifres de la grossa, aquests números també són afortunats amb el reintegrament, per la qual cosa el jugador obtindria 6 euros per euro jugat (5 per les dues últimes xifres i 1 pel reintegrament).

La Loteria de Nadal el 2020 destina a premis un total de 2.408 milions d’euros. El pròxim dia 22 de desembre podràs seguir en directe el sorteig de la grossa 2020 en aquesta pàgina.

Loteria de Nadal 2020: ¿Què és la menudalla?

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.