Aquest és l’anunci de la Loteria de Nadal 2023 | VÍDEO

L’espot del sorteig és un dels més esperats i populars de les festes, juntament amb algun altre de torró i de cava

Els millors anuncis de la història de la Loteria de Nadal

Anuncis de la Loteria de Nadal: aquests són els cinc més polèmics

1
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

Tot i que el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal es remunta al 1812, les campanyes publicitàries sobre aquesta rifa són més recents.

El primer anunci de la Loteria de Nadal data de 1958, però no va ser fins al 1998 que va començar a tenir pes entre la societat. Va ser quan l’actor Clive Arrindell es va donar a conèixer com ‘el calb’ que deia el ja clàssic «que la sort t’acompanyi». Va repetir en el paper fins al 2005 i, des d’aleshores, cada Nadal hi ha una història diferent i unes expectatives més altes. Alguns anuncis han sigut polèmics, però la majoria criden a la tradició i, en ocasions, a la llàgrima de l’esperit nadalenc.

Com ja va passar amb l’anunci de l’estiu, el de Nadal és un anunci emotiu. Llavors es feia una crida a les tradicions estiuenques, als pobles, a la camaraderia... al lloc d’estiueig, en definitiva. Sota el lema ‘¿I si [el Gordo] cau aquí?»Loteries i Apostes de l’Estat mostrava les vacances en família, imatges d’avis agafant de la mà els nets per ajudar-los en els seus primers passos, pares ensenyant a nedar, els primers amics i les festes amb ells.

Secretisme fins a l’últim moment

Notícies relacionades

La temàtica d’aquest Nadal s’ha mantingut, com sempre, en secret fins a l’últim moment: no s’ha fet públic res entorn de la campanya. Però no ha defraudat: la història està carregada de relats emocionals, dels que toquen el cor.

El que és clar és que intenta tornar a ser, com ja va ser l’any passat, «el sorteig que ens uneix»: «un sorteig extraordinari ple d’històries extraordinàries».

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.