Bàsquet

Els Golden State Warriors, nous campions de l’NBA

  • Els de Kerr s’imposen 103-90 amb 34 punts de Curry i aconsegueixen el quart anell en vuit anys

Els Golden State Warriors, nous campions de l’NBA

Bob DeChiara

4
Es llegeix en minuts
EFE

Steph Curry va tornar aquest dijous la glòria als Golden State Warriors, al liderar-los amb 34 punts i sis triples cap al triomf per 103-90 al camp dels Boston Celtics, victòria que es va convertir en el setè títol de l’NBA de la franquícia californiana, la quarta els últims vuit anys.

Havia de ser Curry, l’home que va canviar la història dels Warriors, qui havia de posar la seva firma en un nou títol de l’equip de Steve Kerr, aquesta vegada contra uns Boston Celtics que van veure esvaït el somni de conquerir la divuitena corona. Després dels triomfs del 1947, 1956, 1975, 2015, 2017 i 2018, els Warriors van afegir un nou trofeu Larry O’Brien al seu palmarès i ho van fer a domicili, al TD Garden, en un dels escenaris més gloriosos de l’NBA.

Curry, elegit com MVP de les Finals per primera vegada en la seva carrera, va guiar el seu equip amb 34 punts, 7 rebots i 7 assistències, avalat pels 18 punts d’Andrew Wiggins i un doble doble de 12 punts i 12 rebots de Draymond Green. Els Warriors van tombar uns Celtics en què Jayson Tatum no va passar dels 13 punts, 3 rebots i 7 assistències. Els 34 punts de Jaylen Brown i el doble doble de 19 punts i 14 rebots del dominicà Al Horford no van ser suficients perquè l’equip d’Ime Udoka pogués forçar el setè partit de la sèrie.

Els Warriors, del 2-14 al 37-22

I això que el partit no va poder començar millor per als Celtics, amb un 14-2 impulsat pels triples de Jaylen Brown i de Jayson Tatum, i amb dues faltes primerenques a càrrec de Klay Thompson, que van forçar el temps mort de Kerr. A base de defensa intensa i bons percentatges en llançaments, els Celtics van interpretar de la millor forma el pla d’Udoka, però no gaire temps. Els Warriors van saber gestionar la mala arrencada, limitant el parcial negatiu, i van sortir entre el tram final del primer període i el començament del segon amb un demolidor 21-0 que va canviar radicalment la cara del partit.

El senyal el va donar Draymond Green, els percentatges del qual en triples no superen el 30%, al connectar la primera cistella de tres punts de les quatre consecutives dels Warriors. Curry, que havia interromput fa tres dies una ratxa de quatre anys seguits anotant almenys un triple per partit, va trencar la seva, breu, sequera, i Poole i Wiggins van prolongar el parcial fins al dur 37-22. Va ser un cop psicològic que va descentrar els de Boston, que van tornar a caure en el seu malson, les pilotes perdudes. N’acumulaven ja tretze al descans, amb un desavantatge que va tocar els 21 punts en el 54-33, abans que, amb Brown al capdavant, els Celtics el retallessin a quinze per tornar als vestidors.

Les dades de pilotes perdudes dels Celtics i l’excel·lent actuació coral dels Warriors enviava missatges clars. Els de San Francisco ja tenien quatre jugadors per sobre dels deu punts en 24 minuts: Curry i Thompson en sumaven 12, Poole, 11, i Wiggins, 10. A més, Green dominava a la pista amb 7 rebots i repartia ja 5 assistències.

Curry accelera, Horford respon

El mateix Green va obrir, en el tercer període, un autèntic festival de triples amb què els Warriors van tornar a escapar-se fins als 22 punts d’avantatge en el 72-50. Horford va anotar tres triples consecutius per als Celtics, però Porter Jr., amb dos, i Curry, amb dos més, l’últim dels quals des de llarga distància, frustrava els intents d’Udoka. No obstant, això no va ser suficient per esfondrar l’ànima competitiva dels verds. En particular la de Horford, que amb una magistral jugada de tres punts va premiar l’embranzida desesperada dels Celtics i va retallar el marge fins als nou punts (74-65). El dominicà, ídol dels aficionats locals, també va segellar un espectacular tap i el va celebrar ensenyant els músculs a un Garden que va tornar a ficar-se per complet en el partit. Deu punts (76-66) era el marge que calia defensar per als Warriors en l’últim període per sortir campions.

La sentència, firmada per Steph Curry

Notícies relacionades

Els de Kerr van aconseguir mantenir el seu avantatge, sense permetre acostar-se als Celtics, tot i que Curry i Thompson van perdonar repetidament, des del perímetre, el cop que podria ser definitiu. Això els va obligar a patir fins al final, quan Jaylen Brown va col·locar els Celtics a vuit punts de distància. Era necessari mantenir la lucidesa i Draymond Green i Curry, amb una gran penetració, van aconseguir frenar l’entusiasme del Garden, on Horford va ser l’últim a rendir-se.

La sentència va arribar tres minuts abans del final, quan Curry, des d’una cantonada, va connectar el triple del 96-81, per arribar als 30 punts. Els aficionats dels Celtics van començar a deixar les grades. El partit de Curry acabaria amb 34 punts, i els Warriors, empesos per la seva estrella més brillant, van tornar a l’Olimp del bàsquet.