Els Warriors, a una victòria de l’anell

• Golden State se sobreposa a una horrible nit de Curry i guanya 104-94 amb un excepcional Wiggins

Twitter

2

Els Golden State Warriors es van imposar 104-94 als Boston Celtics en el cinquè partit de les Finals de l’NBA i els queda una única victòria per guanyar el títol després de col·locar el 3-2 en la sèrie. En un partit atípic de Steph Curry (16 punts i 8 assistències, però 0/9 en triples), Poole i, sobretot, un superlatiu Andrew Wiggins (26 punts i 13 rebots) es van encarregar d’executar uns Celtics que van començar per darrere, es van recuperar en el tercer quart i després van firmar un últim parcial horrorós, en què van arribar a fallar 9 dels primers 10 llançaments. De res van servir els 27 punts i 10 rebots de Tatum, els 20 de Smart o els 18 amb 9 rebots de Brown.

El primer quart no pintava bé per als interessos dels de Massachussets. Els Warriors plantejaven una sòlida defensa i movien molt bé la pilota en atac, sense precipitar-se ni abusar del llançament des de més enllà dels 7 metres. El quart va acabar amb un avantatge d’11 punts (27-16) per als de casa. Tanmateix, Boston es va recuperar. El segon quart va estar igualat (el van guanyar els Warriors d’1, 23-24), però va ser suficient perquè els de la badia de San Francisco arribessin amb un còmode marge al descans (52-39).

Boston va ressuscitar en un tercer quart inapel·lable dels ‘orgullosos verds’. La intensitat en atac no va tenir comparació amb el que s’havia vist en la primera meitat, van anotar en 12 minuts gairebé el mateix que en els 24 anteriors i van tancar un parcial de 35-24 que els deixava molt vius de cara a l’últim quart. Fins i tot s’haurien col·locat davant si no hagués anotat Poole una cistella inversemblant a tauler sobre la botzina (76-74).

Tanmateix, el quart final va ser un infern per als Celtics. Els Warriors van recuperar el to defensiu, no van necessitar Curry (que va marxar per primera vegada en la seva carrera sense anotar de 3 en un partit de ‘play-off’), van deixar que Wiggins fes mal a prop del cèrcol i van forçar Boston a fallar 9 dels primers 10 llançament en el quart. A partir d’aquí, el partit va tenir poca emoció. Golden State va gestionar el seu avantatge i Boston va maquillar el resultat fins al 104-94 final en uns minuts en què l’únic que va ser d’interès va ser que Draymond Green va tornar a anar-se’n expulsat per 6 faltes personals, l’última al protestar amb vehemència una decisió arbitral. Kerr va fer cas al seu jugador i va desafiar la senyalització dels àrbitres, però la revisió va treure la raó als Warriors. De tota manera, aquesta petita situació no va dissimular el bany que Golden State va clavar en el quart parcial a Boston, que ara es veu entre l’espasa i la paret. No té marge d’error: si no guanya els dos pròxims partits, els de San Francisco es posaran un nou anell al dit.