NBA

Jokic es corona com a MVP de l’NBA per segon any consecutiu

El jugador serbi domina un rànquing amb un sol nord-americà entre els cinc primers

Jokic es corona com a MVP de l’NBA per segon any consecutiu

Iasiah J. Downing / USAToday Sports

2
Es llegeix en minuts

El serbi Nikola Jokic, amb el seu segon MVP consecutiu a l’NBA, va liderar una votació revelada aquest dimecres per la lliga i en la qual apareixen tres jugadors més no nord-americans entre els cinc primers: Joel Embiid (Camerun), Giannis Antetokounmpo (Grècia) i Luka Doncic (Eslovènia).

L’NBA va informar de manera oficial aquest passada matinada que Jokic és el guanyador del MVP de la temporada 2021-2022 després que dilluns la cadena ESPN –i altres mitjans nord-americans posteriorment– avancessin que l’estrella dels Nuggets era el Jugador Més Valiós de la lliga.

Cent periodistes esportius participen en les votacions per als premis de l’NBA.

Jokic es va emportar 875 punts amb 65 periodistes elegint-lo en la primera posició, 27 en la segona i 6 en la tercera.

Per la seva banda, Embiid, dels Philadelphia 76ers i que ja va ser segon en la votació al MVP de l’anterior temporada, va rebre 706 punts (26 el van escollir com a primera elecció, 39 en segona posició i 34 en la tercera). Aquesta vegada hi va haver menys marge entre Jokic i Embiid, ja que l’any anterior el serbi va sumar 971 punts i el camerunès es va quedar amb 586.

Doncic, en el Top 5

D’altra banda, Giannis Antetokounmpo de los Milwaukee Bucks (595 punts), Devin Booker dels Phoenix Suns (216 punts) i Luka Doncic dels Dallas Mavericks (146 punts) van completar la llista dels cinc jugadors que més vots van rebre per ser MVP en aquest curs.

Aquesta és la primera vegada en la història de l’NBA que en els tres jugadors més votats per al MVP no hi ha cap nord-americà.

Jokic va tenir una mitjana de 27,1 punts, 13,8 rebots i 7,9 assistències per partit en la temporada regular.

A més, va fer història aquest any al convertir-se en el primer jugador a l’NBA en aconseguir 2.000 punts, 1.000 rebots i 500 assistències en una sola temporada.

Malgrat la baixa de Jamal Murray, els Nuggets, amb Jokic al comandament, van aconseguir posar-se en els ‘play-off’ com a sisens classificats en la Conferència Oest, on van caure en la primera ronda contra els Golden State Warriors (4-1).

Notícies relacionades

Jokic, de 27 anys, és el tretzè jugador en la història de l’NBA a guanyar l’MVP dues vegades en temporades consecutives.

El pivot va succeir com a MVP Antetokounmpo, que també se’l va emportar de forma seguida el 2018-2019 i el 2019-2020