PREMIS NBA

Nikola Jokic rep el trofeu al MVP de la temporada

El pivot serbi ha participat en tots els partits dels Denver Nuggets i és el primer jugador de la franquícia a rebre aquest premi

Nikola Jokic rep el trofeu al MVP de la temporada

USA Today Sports

2
Es llegeix en minuts

S’acosten les finals de conferència i l’NBA ja està entregant els guardons als millors de l’any. Ahir es va anunciar que el trofeu al MVP de la temporada 2020-21 és per al pivot Nikola Jokic. El serbi serà el primer jugador de la història de la franquícia dels Denver Nuggets a aconseguir aquest premi, i aquesta serà la primera vegada que un ‘pick’ de segona ronda del ‘draft’ aconsegueix aquest honor.

El pivot ha participat en els 72 partits dels Nuggets, amb una mitjana de 26,4 punts, 10,8 rebots i 8,3 assistències per enfrontament, estadístiques només aptes per a un ‘all-star’ (tercer any consecutiu) de la seva enorme talla.

Jokic va obtenir 91 de 101 vots de primer lloc per a un total de 971 punts. El pivot dels Philadelphia 76ers, Joel Embiid, va acabar segon en la votació, amb 586 punts, i l’escorta dels Golden State Warriors, Stephen Curry, va ser tercer, amb 453. Curry, no obstant, va rebre cinc vots de primer lloc i Embiid només un. Altres estrelles que segueixen dempeus, com Giannis Antetokounmpo i Chris Paul, van ser quart i cinquè, respectivament.

«Estic molt contet i respecto tant la feina intensa com la dedicació que ha posat per arribar a aquest punt», va dir l’entrenador Michael Malone en un comunicat. «He tingut la sort d’entrenar Nikola durant tota la seva carrera, i de veure el seu creixement d’una selecció de segona ronda que intentava aprendre a l’NBA a un ‘all-star’, i ara el MVP és veritablement extraordinari. Es mereix aquest honor i jo mai vaig donar per descomptat arribar a entrenar un jugador i, el que és més important, una persona com Nikola», va elogiar Malone.

Notícies relacionades

Sense el base Jamal Murray sobre la pista, baixa per lesió, Jokic ha fet una mitjana de 31,4 punts i 10,3 rebots als set partits de posttemporada. Els Nuggets van acabar tercers a la Conferència Oest, amb un balanç de 47-25, i van eliminar als Portland Trail Blazers en la primera ronda en sis jocs (4-2). Denver va començar la seva sèrie de semifinals de l’Oest contra els Phoenix Suns aquest dilluns, amb una derrota de 122-105.

Any de rècord

Durant aquesta temporada, l’astre serbi ha encadenat 60 dobles dobles i 16 triples dobles . Va superar tant Dikembe Mutombo en la quantitat més gran de dobles dobles en la història de la franquícia com Fat Lever en la quantitat de triples dobles més gran en la seva carrera. També és el tercer jugador a la història de l’NBA, després d’Elgin Baylor i Wilt Chamberlain, a acabar una temporada entre els cinc primers de la lliga en punts, rebots i assistències.