NBA

La debacle més gran de Lebron James

Mai en els seus 15 anys de carrera Lebron James havia caigut en primera ronda dels ‘play-off’. L’equip californià va ser fulminat pels Phoenix Suns i l’abatiment és gran.

La debacle més gran de Lebron James
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Els mitjans de comunicació de Los Angeles s’assemblaven als de Barcelona després d’una humiliació blaugrana a la Champions. To abatut, crítiques indiscriminades (de més detonació cap a les estrelles), peticions de canvis, de rejoveniment, preguntes sense resposta... L’esbroncada a l’Staples Center després de l’eliminació dels Lakers davant els Phoenix Suns en primera ronda dels ‘play-off’ de l’NBA (4-2 en l’eliminatòria) van servir de catalitzador als comentaristes per qüestionar-ho tot, o gairebé tot.

El rotatiu ‘Los Angeles Times’ opinava que es tracta d’una de les pitjors debacles de la història de la franquícia. Tot just nou mesos després de ballar i cantar pel títol aconseguit la campanya passada, els Lakers cauen derrotats de mala manera. Lebron James, la superestrella de la Lliga, va abaixar el cap com mai en els seus 15 anys de carrera. Això de caure eliminat a la primera mai ho havia viscut l’aler de 36 anys.

¿S’ha fet vell per carregar amb tota la responsabilitat de l’equip? La resposta general era afirmativa. Encara és el millor dels californians (va tancar el partit definitiu amb 29 punts), però cada vegada necessita més repòs per carregar els pulmons. Després de l’eliminació va anunciar que no viatjaria amb la selecció nord-americana als Jocs de Tòquio. El seu cos li implora descans.

Més àcides estan sent les crítiques cap a Anthony Davis. El seu cos s’ha tornat fràgil, amb lesions constants. Amb prou feines va disputar cinc minuts al partit a vida o mort. Tothom li diu que ha d’aprendre a cuidar-se millor. Ell fa veure que no escolta aquests comentaris negatius.

La davallada de Marc Gasol

Notícies relacionades

El repartiment també ha rebut clatellades. Abans d’iniciar la campanya semblava que el tècnic, Frank Vogel, tenia un superequip amb els reforços de Schroder, Harrell, Marc Gasol o fins i tot Drummond a mig curs. A l’hora de la veritat, han sigut un recolzament pobre. Gasol ha arribat a quedar-se diversos partits sense jugar ni un sol minut. Res a veure amb el pivot que va sobresortir entre els Raptors. Fa la sensació que el temps li està passant factura. No en va suma ja 36 anys. El seu futur a la franquícia s’ha ennuvolat.

Els Lakers van tenir escàs descans entre el final de la temporada passada i l’inici d’aquesta. «Ha sigut esgotador, físicament, mentalment i espiritualment», va dir Lebron després de l’adeu. L’esperit de Kobe Bryant a l’Staples va ser personificat per Devin Booker, que va anotar 47 punts i va enlluernar tothom. Llàstima que vesteixi la samarreta dels Suns.

Temes:

LeBron James