NBA

Lebron destrueix Curry: pallissa dels Lakers a Oakland (97-128)

Els de Los Angeles, amb moltes baixes, van governar un enfrontament marcat pel triple doble del ‘Rei’

Lebron destrueix Curry: pallissa dels Lakers a Oakland (97-128)
2
Es llegeix en minuts

L’última jornada de l’NBA va oferir un partit que enfrontava dos dels astres actualment més grans del bàsquet mundial. Lebron James contra Stephen Curry. Lakers contra Warriors. Un enfrontament del qual es tenien moltes expectatives i que va acabar sent un vendaval ofensiu per als de Los Angeles (97-128), que no van veure perillar en cap moment la victòria.

El ‘Rei’ va aconseguir un triple doble (22 punts, 10 rebots i 11 assistències), el desè des que va complir 35 anys, per liderar l’esforç d’un equip que presentava baixes importants, com les d’Anthony Davis, Caruso o Marc Gasol. Montrezl Harrell, amb 27 punts, i Horton-Tucker, amb 18, van ser fidels escuders de l’estrella entrant des de la banqueta.

Els Lakers van gestionar el guió de partit amb mà ferma i sense cap indecisió: a finals de la primera part ja acariciaven els 20 punts d’avantatge i en l’últim quart van superar els 30 de diferència. A més, van disfrutar d’un fabulós encert, amb un 63% en llançaments de camp i un 41% en triples.

En uns Warriors completament sobrepassats i sense resposta, el ‘Xef’ Curry va ser l’únic que els va plantar cara, amb 27 punts, tot i que 15 van ser en el primer quart. No tot van ser males notícies per a ell, ja que una de les seves dues assistències li va servir per superar Rodgers com a màxim assistent de la història de Golden State (4.846).

Els vigents campions de l’NBA presenten ara un balanç de 26 victòries i 13 derrotes, i segueixen molt de prop el segon lloc de la Conferència Oest, ara en mans dels Phoenix Suns (26-12). Els Warriors, en canvi, continuen fora dels llocs de ‘play-off’, amb 20 victòries i 20 derrotes.

Sense novetats de Gasol

Frank Vogel, entrenador dels Lakers, no va poder comptar amb Marc Gasol per quart partit consecutiu a causa del protocol de coronavirus. Marc ja es va perdre els dos últims partits (dues derrotes seguides) abans del descans per l’All-Star Game i tampoc va tornar divendres contra els Pacers. Es preveu que tampoc jugui dimarts contra els Minnesota Timberwolves.

Notícies relacionades

Gasol es va incorporar als Lakers aquesta temporada i ha sigut el pivot titular dels de Los Angeles en la seva missió de repetir l’anell de l’NBA que van aconseguir a la ‘bombolla’ d’Orlando. El pivot fa una mitjana de 4,8 punts (40,3% en llançaments de camp, 36,5 % en triples), 4,1 rebots, 2 assistències i 1,3 taps en 20 minuts per partit.

Tot i que es tracta dels seus pitjors números en la seva trajectòria americana, Frank Vogel ha recolzat una vegada i una altra Gasol assegurant que amb el seu fitxatge no buscaven punts sinó intel·ligència en la distribució ofensiva, capacitat de passada des del pal, experiència i solidesa en defensa. Unes qualitats que pot demostrar el pivot de Sant Boi, i que es troben a faltar en uns Lakers també sense Davis a la pista.