NBA

Els Nets presenten credencials passant per sobre dels Lakers

Irving i Harden regnen en el pols davant els campions, en el qual només Lebron James va estar a l’altura

3

Els Brooklyn Nets van confirmar que són una amenaça real aquesta temporada al tombar Los Angeles Lakers (98-109) en un duel amb magnificència que només va quedar deslluït per les importants baixes de Kevin Durant per als novaiorquesos i d’Anthony Davis i Dennis Schroder en els de Los Angeles.

Tota l’atenció de l’NBA estava posada avui en aquest duel entre dos equips que, tot i que encara queda una eternitat, molts anticipen ja que podrien veure’s les cares a les finals.

Però les absències dels lesionats Durant i Davis, dos puntals en els seus respectius conjunts, van descafeïnar en certa mesura el partit i van impedir que es puguin treure conclusions més sòlides.

En qualsevol cas, els Nets han assaltat avui sense contemplacions l’Staples Center de Los Angeles (EUA) amb una exhibició d’artilleria des del perímetre (46% en triples amb 18 de 39).

James Harden va liderar aquesta victòria amb 23 punts, 11 assistències i 5 rebots, però va estar molt ben acompanyat per Kyrie Irving (16 punts, 7 rebots i 5 assistències) i per uns fantàstics Joe Harris (21 punts, 6 de 7 en triples) i Timothe Luwawu-Cabarrot (15 punts, 5 de 8 en trets de tres).

Per part dels Lakers, va destacar Lebron James, que va batre una nova marca al convertir-se en el tercer jugador en la història de l’NBA a superar els 35.000 punts anotats (al davant només li queden Kareem Abdul-Jabbar i Karl Malone). L’estrella dels campions ha aconseguit avui 32 punts, 8 rebots i 7 assistències, però no va poder compensar el desencert del seu equip des del triple (27%, 8 de 30 intents).

Marc Gasol va aportar 8 punts (2 de 5 en trets), 3 rebots, 3 assistències, 2 robatoris i un tap davant 3 pèrdues en 20 minuts.

Avantatges de 20 punts

L’enfrontament entre el millor atac de la lliga (Nets) i la millor defensa (Lakers) va començar amb dues apostes molt diferenciades: un quintet baix en el cas dels de Brooklyn i la titularitat d’un pivot tradicional com Gasol per als actuals campions de l’NBA. Això va donar peu a alguns aparellaments poc naturals, com Harden defensant Gasol, però en els primers minuts va predominar la igualtat (16-12 en l’equador del quart inicial).

Però després del curt avantatge del primer quart (24-31), l’escomesa dels Nets va arribar en el segon parcial de la mà d’un Harris esplèndid que va connectar tres triples seguits i que va posar els visitants acariciant els 20 punts d’avantatge (41-60 quan faltaven tres minuts per al final). En aquell moment va tornar James a la pista per calmar les coses i per no entregar el partit abans del descans (53-64).

Els Lakers intentaven reenganxar-se al partit amb més fe que recursos i amb Kyle Kuzma fent un pas endavant (16 punts i 10 rebots al final), però poc podien fer davant uns Nets que veien el cèrcol de la mida d’una piscina.

L’arrencada de l’últim quart (74-90) va resumir de manera precisa el que es va veure a la pista. Els Lakers, frustrats i sense idees durant tota la nit, van fallar quatre triples consecutius amb quatre tiradors diferents, mentre que els Nets continuaven disfrutant d’una punteria fabulosa (74-96 després de dos minuts).

5 minuts abans del final, Vogel va retirar James i es va donar per vençut, tot i que en els minuts de les escombraries els locals van maquillar el marcador d’una manera una mica enganyosa.