NBA

Mor K. C. Jones, llegenda dels Boston Celtics

Va guanyar 12 títols de l’NBA com a jugador i entrenador i va dirigir als anys 80 el mític equip de Bird, McHale i Parish

1
Es llegeix en minuts

K. C. Jones, membre fonamental de la dinastia dels Celtics en la dècada de 1960, va morir als 88 anys després d’una carrera en la qual va conquistar una desena d’anells de l’NBA com a jugador i entrenador, va informar divendres l’equip de Boston.

«La família Celtics lamenta la pèrdua del 12 vegades campió de l’NBA, el dos vegades campió de l’NCAA (lliga universitària), el guanyador de la medalla d’or olímpica i membre del Saló de la Fama, K. C. Jones», va dir l’equip en un comunicat.

Entre 1959 i 1966 Jones va aconseguir vuit títols de l’NBA consecutius com a jugador a Boston –una xifra només superada pels seus llavors companys dels Celtics Bill Russell (11) i Sam Jones (10)– i el seu número 25 va ser retirat per l’equip.

Anteriorment, Jones havia conquistat també la medalla d’or olímpica en els Jocs de Melbourne el 1956 i els títols de l’NCAA de 1955 i 1956 amb la Universitat de San Francisco.

Triple corona

Únicament sis jugadors més, entre ells Michael Jordan i ‘Magic’ Johnson, han guanyat l’anomenada ‘triple corona’, formada per un campionat universitari, un de l’NBA i una medalla d’or olímpica, van destacar els Celtics.

El 1983, Jones va ser nomenat entrenador de l’equip dels Celtics, que, liderat a la pista per Larry Bird, Robert Parish, Danny Ainge i Kevin McHale, es va convertir en un dels millors de la història i va arribar a dos campionats el 1984 i 1986. 

Jones també havia guanyat dos anells més com a tècnic assistent de Los Angeles Lakers el 1972 i dels Celtics el 1981.

Notícies relacionades

«On anava K. C. Jones, el seguia la victòria», li van reconèixer els Celtics. «Va millorar els seus companys d’equip i va treure el màxim profit dels jugadors que entrenava».

La pèrdua de Jones arriba només mes i mig després de la mort de Tom Heinsohn, el seu company d’equip en els mítics Celtics de les dècades de 1950 i 1960, que també va guanyar vuit anells com a jugador i dos més com a entrenador el 1974 i el 1976.