DRAFT 2020

LaMello Ball i Anthony Edwards, favorits al núm. 1 del Draft 2020

El blaugrana Leandro Bolmaro sona com una aposta dels Celtics

zentauroepp43895566 luka doncic  who plays for real madrid  poses for a picture 201118134854

zentauroepp43895566 luka doncic who plays for real madrid poses for a picture 201118134854 / Kevin Hagen

1
Es llegeix en minuts
Álvaro Chaves

Amb el ‘draft’ de la NBA a menys de 12 hores, el Minnesota Timberwolves, que té la primera elecció de la nit, encara no ha revelat el seu pla per a la primera selecció general i les cases d’apostes estan dividides sobre quin serà.

Des de la nit de dimarts, la casa d’apostes DraftKings tenia LaMelo Ball com a favorit, lleugerament per davant d’Anthony Edwards.

Ball, de 19 anys, germà de LaMello Ball (Pelicans) i fill de LaVar Ball (exjugador professional de futbol americà), va confirmar el dimarts que va realitzar entrenaments per als Timberwolves, els Golden State Warriors (que tenen la selecció núm. 2), els Charlotte Hornets (núm. 3) i els Detroit Pistons (núm. 7). El base, de 2,03 m, es va saltar el seu període universitari a la UCLA i va jugar professionalment a Lituània i Austràlia abans de ser elegible per al ‘draft’ de la NBA.

Edwards, un escorta de 19 anys i 1,96 m, va confirmar fa uns dies que també havia fet pràctiques per als Warriors, Hornets i Timberwolves. Va jugar un any a la Universitat de Geòrgia, fent una mitjana de 19.1 punts, 5.2 rebots i 2.8 assistències.

Leandro Bolmaro

L’argentí de 20 anys, procedent del Barça, arriba a la trobada del ‘draft’ amb 25 partits disputats amb el primer equip (4.4 punts, 2.4 rebots i 4.7 assistències).

És un exterior d’1,99 m amb un gran poder físic i amb esclats imaginatius en el seu joc, però encara amb poca experiència.

Els experts el col·loquen per ser elegit entre els llocs del número 20 al 35. I més concretament, la franquícia que ha sonat amb més força ha sigut la dels Celtics, que tenen tres seleccions en primera ronda.

Se celebrarà de manera virtual

ESPN serà la TV encarregada de la producció del ‘draft’ virtual de la NBA 2020 des del seu campus de Bristol (Connecticut). El comissionat de la NBA Adam Silver i el comissionat adjunt Mark Tatum apareixeran en els estudis d’ESPN per anunciar les seleccions.

Notícies relacionades

A causa de les excepcionals circumstàncies que han motivat que el Draft 2020 se celebri de manera virtual, 30 jugadors rebran un kit amb una varietat de productes de diferents marques patrocinadores. Els arribarà, per exemple, una col·lecció de 30 gorres, una per franquícia, perquè puguin lluir els colors del seu nou equip quan siguin elegits.

A Espanya es podrà seguir a partir de la 1 de la matinada a través de #Vamos.