LA LLUITA PER L'ANELL DE L'NBA

Els Nuggets reaccionen amb un recital de Murray i vencen els Lakers

El base canadenc va sumar 28 punts, 12 assistències i 8 rebots i retalla l'avantatge de Los Angeles (2-1) en la final de l'Oest

lmendiola55062962 corrects that shot was not a 3 pointer  and that murray miss200923085118

lmendiola55062962 corrects that shot was not a 3 pointer and that murray miss200923085118 / Mark J Terrill

2
Es llegeix en minuts

El base canadenc Jamal Murray va oferir un recital anotador per als Denver Nuggets, que es van imposar per 114-106 a Los Angeles Lakers i retallen així el seu desavantatge a 2-1 en la final de la Conferència Oest de l’NBA, que es disputa a la bombolla d’Orlando.

Murray va acabar el partit amb un doble doble de 28 punts, incloent-hi 4 de 8 en triples, va repartir 12 assistències, va capturar vuit rebots i va recuperar dues pilotes. La seva tasca va comptar amb l’ajuda d’una aparició inesperada, la de l’ala pivot Jerami Grant, que va acabar el partit amb 26 punts, la seva millor marca individual, cosa que va fer saltar pels aires l’esquema defensiu dels Lakers, que van anar durant tot el partit per darrere en el marcador.

Al començar el quart període, l’equip de Denver tenia l’avantatge parcial de 97-80 i tot i que els Lakers van intentar la remuntada aquesta vegada no hi va haver cap cistella «miracle» com va succeir en el segon partit i van començar a sentir la pressió dels Nuggets.

El pivot serbi Nikola Jokic també va fer la seva tasca de jugador clau en l’ofensiva de l’equip de Denver i va aportar un altre doble doble de 22 punts, 10 rebots i cinc assistències, mentre que el base reserva Monte Morris va acabar amb 14 punts com a sisè jugador dels Nuggets i va completar la llista dels quatre del seu equip que van tenir números de dos dígits.

Cistelles decisives

Murray, a més de ser el líder encistellador, sempre va respondre amb les cistelles decisives, com els dos triples consecutius en la recta final del partit, quan els Lakers seguien en el seu intent de remuntada. Els Nuggets van perdre gairebé la totalitat d’un avantatge de 20 punts en l’últim quart, però es van mantenir per guanyar, evitant un sot de 3-0 que hauria sigut aclaparador fins i tot per a aquest equip que és especialista en remuntades.

Denver ha establert un rècord al superar dos desavantatges d’1-3 en aquesta fase final davant els Jazz d’Utah i Los Angeles Clippers, però cap equip de l’NBA ha capgirat un 0-3 advers en sèries de ‘play-off’.

Notícies relacionades

 LeBron James va tornar a brillar en l’apartat individual amb un triple doble de 30 punts, 11 assistències i 10 rebots que el van deixar al capdavant dels Lakers, que segueixen a dues victòries de la seva primera aparició a les finals de l’NBA en una dècada.

Anthony Davis, que va fer el triple guanyador al sonar la botzina en el segon partit, aquesta vegada va acabar amb 27 punts, però sense cap de decisiu ni presència en el joc interior.