reivindicacions a l'NBA

El propietari dels Mavericks s'agenollarà amb els seus jugadors

Mark Cuban assegura que és un «moment únic» perquè els Estats Units puguin «créixer com a societat»

segea53805327 file photo  mark cuban  entrepreneur and owner of the dallas200619142706

segea53805327 file photo mark cuban entrepreneur and owner of the dallas200619142706 / Mike Blake

1
Es llegeix en minuts

El propietari dels Dallas Mavericks, Mark Cuban, s’ha afegit a la iniciativa d’agenollar-se durant l’himne amb els seus jugadors si aquests decideixen fer-ho abans d’iniciar els partits. L’empresari nord-americà va assegurar que en aquests instants es troben davant un «moment únic» perquè els Estats Units pugui «créixer com a societat» i així ser conscients del que passa al país amb les comunitats minoritàries. 

El moviment ‘Black Lives Matter’ després de la mort de George Floyd ha provocat una gran revolució a pràcticament tot el món, a la qual cosa aquesta vegada s’afegeix l’equip dels Mavericks amb el seu recolzament a l’esmentat esdeveniment. L’empresari de l’equip, Mark Cuban, va aclarir que és important escoltar quina és l’opinió dels jugadors sense qüestionar el seu compromís amb la bandera o l’himne. 

Cuban s’afegeix al moviment

Notícies relacionades

El propietari dels Mavericks té molt clara les seves intencions, i no ha dubtat a afegir-se a l’equip si aquests decideixen agenollar-se durant l’himne per la lluita contra el racisme. «Si s’agenollessin i fossin respectuosos, estaria orgullós d’ells. Espero unir-me a ells», va indicar Cuban en una entrevista per al programa ‘Outside the lines’ de la cadena ESPN. A més, espera que l’NBA sigui flexible quant a la normativa sobre l’himne nacional i que es permeti que els jugadors «facin el que dicten els seus cors», va apuntar Cuban. Aquesta iniciativa ha molestat molt el president Donald Trump.

Cuban ara ha canviat la seva perspectiva sobre aquest moviment, ja que el 2017 es va afegir a les crítiques de Trump quan Collin Kaepernick es va agenollar per protestar contra la injustícia social i la brutalitat policial. «Crec que els jugadors estaran dempeus, espero que ho estiguin», va dir en el seu moment. No obstant, ara creu que els atletes «han après i evolucionat com a país», per la qual cosa s’uneix al moviment contra les minories que hi ha al país. «Així que estaré al costat dels nostres jugadors, sigui el que sigui que triïn fer, però quan fan el que hi ha al seu cor, el que senten que representa qui són i volen fer avançar aquest país referent a les relacions racials, crec que és una cosa bonica i estaré orgullós d’ells», va sentenciar.