EL COVID-19

L'NBA no es reprendrà fins al juny i amb el dubte de si anar a Tòquio

Els jugadors podrien no percebre el salari de final de temporada si el campionat se suspèn definitivament pel coronavirus

segea52802011 march 15  2020  los angeles  california  usa   general view 200316093312

segea52802011 march 15 2020 los angeles california usa general view 200316093312 / Gary A Vasquez

2
Es llegeix en minuts

Els propietaris i executius de l’NBA estan considerant que l’activitat de la Lliga podria reprendre’s entre mitjans o finals de juny però amb el dubte de si és convenient o no que les estrelles del bàsquet dels Estats Units vagin a Tòquio sempre que el coronavirus permeti celebrar el certamen olímpic.

D’acord amb fonts pròximes a la Lliga, tot i que els propietaris consideren que per a aquestes dates es podria reprendre la temporada, suspesa de manera indefinida dimecres, també existeixen el temor que el campionat es perdi completament. L’anterior perquè estan basant-se principalment en el que alguns experts veuen com una lenta resposta dels Estats Units per aplanar la corba del coronavirus i fer que les proves estiguin disponibles de manera generalitzada.

L’NBA encara no ha brindat orientació sobre quan es podrà reprendre la competició

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties van emetre una recomanació diumenge a la nit que cap esdeveniment o reunió ha d’incloure més de 50 persones durant les pròximes vuit setmanes. L’NBA  encara no ha brindat orientació als equips sobre el cronograma per a la represa del joc, però les mateixes organitzacions s’estan preparant per a la possibilitat d’una llarga pausa basada en els fets que envolten el brot de coronavirus.

La Lliga va decidir suspendre la temporada dimecres, després que el pivot dels Jazz de Utah, Rudy Gobert, donés positiu pel coronavirus, aquell dia. En tant, els propietaris esperen les projeccions financeres de la Lliga sobre la pèrdua d’ingressos. J.B. Lockhart, director financer de l’NBA, ha liderat l’esforç per oferir als propietaris el que tots esperen que sigui un desafiament per a les projeccions financeres en un futur a curt termini ple d’incertesa i volatilitat.

'Coronavirus avui'

Subscriu-te a la nostra newsletter per conèixer tota l'actualitat i la informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercusions

Es preveu que l’NBA proporcioni projeccions a tres escenaris principals: costos financers de tancar la temporada, reiniciar sense aficionats al camp de joc, o jugar els partits de ‘play-off’ amb aficionats. De moment, existeix el pla de treball perquè els partits se celebrin sense aficionats, per la qual cosa se’ls ha dit als equips que busquin dates l’agost per a la posttemporada.

El sindicat de jugadors  no és favorable a deixar anar les seves estrelles a Tòquio pel risc de contagi

S’ha ordenat als equips que brindin a l’oficina de la lliga dates potencials en llocs de joc pròxims més petits, incloses les instal·lacions de pràctica d’equips, que podrien evitar l’ús d’arenes buides i cavernoses i possiblement proporcionar telons de fons a línies úniques de visualització de televisió. El comissionat de l’NBA, Adam Silver, està encoratjant a la seva lliga a estar obert a idees experimentals en cada àrea (format de programació, llocs, televisió) sobre com respondre a una crisi sense precedents.

De suspendre’s per complet la temporada regular, llavors, d’acord amb el conveni col·lectiu, els amos de l’NBA tindrien l’opció de no pagar els salaris als jugadors que encara els toca rebre aquest any als professionals.

Notícies relacionades

Però el més important és que si l’NBA considera cancel·lar tota la competició significa que no hi ha seguretat quant a la integritat dels jugadors davant la pandèmia del coronavirus.

El sindicat de jugadors amb tota seguretat, en aquest escenari, tampoc permetrà que els professionals de l’NBA competeixin a Tòquio davant del risc que pugui córrer la seva salut, a més de no tenir temps material per arribar-hi ben preparats físicament.