El RETORN D'UNA ESTRELLA

Stephen Curry torna la il·lusió als Warriors

El base reapareix després de quatre mesos de baixa per lesió i encomana la seva energia i positivisme a un equip deprimit

lmendiola52653767 san francisco  united states   06 03 2020   golden state war200306174519

lmendiola52653767 san francisco united states 06 03 2020 golden state war200306174519 / JOHN G MABANGLO

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Stephen Curry va tornar a disputar un partit de l’NBA. I les sensacions no podien haver sigut més positives. Com si no haguessin passat quatre mesos des de la seva última aparició per culpa d’una fractura a la mà esquerra que ha fet que es perdés 58 partits de la temporada. No només individualment amb uns números esplèndids (23 punts, 7 rebots, 7 assistències en 27 minuts de joc),  en una versió aproximada del que és capaç el base de 31 anys. També, per la injecció d’energia i positivisme que va encomanar als seus companys. Els Warriors no van poder evitar la derrota davant dels Raptors  (112-121), vigents campions, en una trobada que suposava una reedició del que es va viure a l’última final de l’NBA. Però sí que van ser molt més a prop de la imatge de l’equip que ha marcat una era, amb tres campionats, que a la de l’equip que deambula per la lliga com a cuer, amb  només 14 victòries i 49 derrotes, ja apartat dels ‘play-offs’.   

 «Em vaig sentir genial, amb moltíssima energia», va explicar Curry a l’acabar el partit. «Tenia moltes ganes d’estar a la pista aquesta nit i veure què podia passar. Va ser un moment en què em vaig sentir realment bé, en un pavelló carregat d’emoció i d’energia. No estava gaire segur del que podíem esperar amb els minuts restringits i tot això, així que només vaig intentar anotar el meu primer llançament i sentir-me còmode a la pista. I durant els 27 minuts em vaig sentir molt bé».

La tornada de Curry va arribar gairebé per sorpresa, ja que s’especulava des de feia dies amb una incorporació gradual al Santa Cruz, el filial del Golden State, que competeix a la Lliga de desenvolupament. L’anunci de la seva tornada a través dels videomarcadors, va ser rebut amb una estrepitosa ovació per part dels aficionats del Chase Center, que han entrat aquesta temporada en un estat de semidepressió després de viure una època daurada, amb tres títols de campió (2015, 2017 i 2018) i presència a cinc finals, a causa de les baixes per lesió de Curry i Klay Thompson i la marxa de peces determinants com Kevin Durant, Iguolada o Livingstone.   

Preparar el futur

Notícies relacionades

El doble guanyador d’un MVP va començar amb certes precaucions i la idea primària d’assistir als seus companys i va tancar el primer quart sense un sol punt. Però des de la seva primera cistella va tornar a ser el jugador atrevit i amb ganes de disfrutar de sempre. Malgrat la restricció de minuts que li han imposat els serveis mèdics del club (en va disputar 27 dels 28 que li permetien), es va apropiar ràpidament el partit i va acabar com a màxim anotador i assistent del seu equip, i va mostrar una especial química amb el nouvingut Andrew Wiggins, que va sumar 21 punts i 10 rebots.

«Crec que hi havia aquesta sensació d’energia i entusiasme, perquè per a mi, en certa manera, també és l’inici de la pròxima temporada», va explicar el tècnic Steve Kerr. «Comencem a veure la llum del que podem esperar d’aquest equip i tenir Steph  de tornada és una part importantíssima.  El següent pas és la tornada de Klay (Thompson) i això ja no serà fins a la temporada que ve. Però tindrem una nova versió dels Warriors. És un desafiament excitant, per a tots, volem afrontar i ajudar els joves a desenvolupar-se per formar part de la nova era de l’equip».