FINAL D'ETAPA A DENVER

Juancho Hernangómez, traspassat als Timberwolves

L'aler espanyol entra en l'intercanvi de jugadors més multitudinari dels últims 20 anys a l'NBA

zentauroepp49799738 hernangomez200205133333

zentauroepp49799738 hernangomez200205133333 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts

Juancho Hernangómez ja és nou jugador dels Minnesota Timberwolves, després que els Denver Nuggets, l’equip en què ha disputat les tres temporades i mitja que encadena a l’NBA, hagi inclòs l’aler madrileny de 2,04 m i 24 anys en un traspàs múltiple que ha involucrat 12 jugadors i quatre equips, el més multitudinari que s’ha produït a l’NBA en els últims 20 anys. En l’acord, avançat per Adrian Wojnarowski, de l’ESPN, hi han participat també els Atlanta Hawks i els Houston Rockets.

A més d’Hernángomez s’incorporaran als Timberwolves Malik Beasley i Jarred Vanderbilt (Denver) i Evan Turner (Atlanta). L’acord inclou una primera ronda del ‘draft’ pertanyent a Atlanta. Els Rockets afegeixen a la seva plantilla Robert Covington i Jordan Bell i una segona ronda de ‘draft’ dels Wolves. Els Hawks comptaran amb dos nous interiors procedents dels Rockets: Clint Capela i Nené Hilario. I al vestidor dels Denver Nuggets s’hi sumen Gerard Green, de Houston, i  Noah Vonleh, Shabazz Napier i Keita Bates-Diop, de Minnesota.

Un equip en reconstrucció

L’acord es va confirmar la matinada passada, al mateix temps que Juancho Hernangómez jugava el seu últim partit amb els Nuggets. Juancho va disputar 28 minuts en la victòria davant de Portland (127-99), amb 7 punts i 11 rebots. D’un equip que lluitarà amb aspiracions en els ‘play-offs’, Juancho aterra en un altre que viu un moment crític, penúltim de la Conferència Oest, amb 15 victòries i 34 derrotes, només davant dels Warriors. 

Minnesota considera Hernangómez i Beasley dues peces importants en la reconstrucció que volen fer junt amb el pivot nord-americà d’origen dominicà Karl Anthony-Towns i l’aler canadenc Andrew Wiggins.

Notícies relacionades

El nou jugador dels Wolves, el club on va estar Ricky Rubio les seves sis primeres temporades a l’NBA, és germà de Willy Hernangómez, pivot dels Charlotte Hornets. Tots dos van formar part de la selecció espanyola que l’estiu passat es va proclamar campiona del món a Pequín. 

L’internacional espanyol deixa els Denver Nuggets  amb 191  mitjanes de 4,7 punts i 3,1 rebots. Aquesta temporada, Juancho ha disputat 34 partits amb una mitjana de 3,1 punts i 2,8 rebots.