l'inici de l'NBA

Fantàstic debut de Ricky Rubio amb els Suns

El base català va ser clau en el triomf del conjunt de Phoenix per 124 a 95 davant dels Hornets

ricky

ricky / Rick Scuteri (AP)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ricky Rubio, l’últim MVP del Mundial de bàsquet de la Xina, ha començat en gran l’NBA amb els Phoenix Suns després de ser un dels jugadors clau de la victòria que van aconseguir en la segona jornada de la nova temporada davant dels Sacramento Kings. El base català va tenir una nit prolífica, va aconseguir un doble doble i va liderar el seu equip a la victòria

Rubio va acaparar tot el protagonisme dels espanyolsi es va entendre a la perfecció amb els seus nous companys dels Suns, especialment amb l’escorta Devin Booker. Tots dos van ajudar l’equip de Phoenix a iniciar la nova temporada amb un triomf devastador de 124-95 davant dels Kings de Sacramento.

Rubio Booker es compenetren a la perfecció va sota la direcció del nou entrenador Monty Williams i no només es van exhibir amb el joc sinó que també van fer espectacle per concloure el partit amb un doble-doble cadascun en les seves actuacions individuals. 

11 punts

Ricky va fer el seu debut amb els Suns després d’haver firmat aquest estiu com a agent lliure amb l’equip de Phoenix i de ser elegit el Jugador Més Valuós (MVP) del passat Mundial de Bàsquet, disputat a la Xina. El base català va aportar 11 punts i 11 assistències després de disputar 30 minuts en què va anotar 4 de 12 llançaments de camp, tot i que no va tenir encert des del perímetre, ja que va fallar els dos tirs de triples que va intentar, però va encertar 3 de 4 des de la línia de personal.

El jugador del Masnou també va capturar sis rebots, inclosos quatre defensius, va recuperar quatre pilotes, en va perdre també quatre i va cometre dues faltes personals. La brillantor de Rubio en el maneig de la pilota i les seves passades al company més ben col·locat per tirar a cistella va ser una de les claus de l’atac devastador dels Suns, que van començar la nova temporada amb il·lusió a causa del talent i joventut dels seus jugadors, cosa que va reconèixer l’internacional espanyol al concloure el partit.

És el primer doble doble de la temporada del base espanyol, que esperarà tenir més nits com la inaugural. Els Suns compten amb dos jugadors de molt talent i potencial com Ayton i Booker que els pot venir molt bé un jugador com Rubio. Els constants pick and roll amb Ayton o fer les passades més encertats en el moment adequat serà clau per aprofitar les ratxes anotadores de Booker.

«Molt potencial»

«Tenim molt potencial, però és només un partit», va declarar Rubio al concloure la trobada. «Ho hem de demostrar totes les nits. Demà tornarem a treballar, entrenarem i millorarem». Per la seva part, Monty Williams, entrenador dels Suns, també va lloarRubio  després del partit. «L’estimo com a jugador de bàsquet i com a persona. Quan juga Ricky és com si jo fos a la pista, perquè sap quina jugada fer en cada moment», va explicar Williams.

Notícies relacionades

El jugador franquícia dels Suns, Devin Booker, va parlar sobre la importància de tenir el jugador espanyol i de la seva vàlua en l’equip. «No es tracta només de la seva capacitat per anotar, sinó que també té capacitat per liderar. Rubio ajuda els nois a saber quins passos han de fer, fins i tot quan està a la banqueta ens explica el que passa a la pista des de la seva visió. Hi ha química i construirem sobre ella», va explicar Booker.

El pivot de les Bahames DeAndre Ayton,un dels jugadors que més es beneficiaran de les passades del base català, va remarcar la presència de l’espanyol al seu equip. «No saps quan et pot arribar una passada per anotar, així que cal estar en continu moviment a la pista», va expressar Ayton.